Detingut un home a Manuel per la desaparició de Wafa Sabbah fa un any i mig

La persona detingud té diversos antecedents policials, especialment per delictes greus en l'àmbit de la violència de gènere

El detingut, David Soler, es traslladat des de la caserna de la Guàrdia Civil
El detingut, David Soler, es traslladat des de la caserna de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Manuel per la desaparició de la jove Wafa Sabbah, vista per última vegada el 14 de novembre del 2019 a Carcaixent. La jove, de 19 anys i veïna de la Pobla Llarga, va eixir de sa casa suposadament amb una amiga.

Fonts pròximes a la investigació han confirmat l’home detingut està prestant declaració en dependències policials. Segons ha informat la Guàrdia Civil, l’operació s’ha dut a terme entre la Unitat Central Operativa (UCO) i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial (UOPJ) de València. La persona detinguda, de nacionalitat espanyola, té diversos antecedents policials, especialment per delictes greus en l'àmbit de Viogen, el sistema de seguiment dels casos de violència de gènere.

Aproximadament un mes després de la desaparició de Wafaa, l’aleshores delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, va informar de la incorporació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a la investigació i que es mantenia oberta una línia d'investigació "clara" però "no determinant".

Aquesta línia d'investigació desvinculava el cas del de Marta Calvo (ja que la recerca va coincidir en el temps), encara que per la mort d'aquesta última es va detindre com a presumpte assassí Jorge Ignacio Palma, que es va entregar a la Guàrdia Civil el 4 de desembre.

El 17 de novembre la mare de la jove desapareguda va denunciar davant la Guàrdia Civil de Carcaixent la desaparició de la seua filla. Preocupada per no tindre notícies d'ella, havia parlat prèviament amb l'amiga amb qui suposadament havia quedat dos dies abans, però ella li va dir que no sabia res de Wafaa. Començà aleshores una recerca que dura ja un any i encara no ha llançat cap resposta sobre el parador de la jove.

Primer es va relacionar el cas amb el de Marta Calvo, la jove d'Estivella que va desaparéixer deu dies abans a Manuel, a pocs quilòmetres de distància. Però amb la detenció de Jorge Ignacio Palma com a presumpte autor de la mort Marta, es va descartar que ell tinguera res a veure amb la desaparició de Wafaa.

La xica vivia a Carcaixent en casa d'un amic major que ella. Alguns testimonis la situaren poc després a Alzira però el cert és que se li ha perdut la pista totalment. En un principi la policia i la Guàrdia Civil van considerar la desaparició voluntària però poc després es van obrir altres línies d'investigació. El rastre del seu mòbil es va perdre a Xàtiva, però no hi ha cap pista definitiva.

També et pot interessar

stats