El jutge autoritza els pèrits d'onze companyies a accedir a l'edifici de Campanar sota supervisió de la policia científica

El TSJCV assegura que la investigació sobre les causes no està tancada més enllà d'haver-se descartat "l'etiologia criminal o delictiva" del sinistre

Edifici del barri de Campanar de València afectat per l'incendi
L'edifici del barri de Campanar de València afectat per l'incendi / Reuters

El titular del jutjat d'instrucció núm. 9 de València ha autoritzat els pèrits d'onze empreses, deu d'ells de companyies d'assegurances, a accedir als dos blocs d'habitatges de l'edifici incendiat al barri de Campanar el 22 de febrer, perquè elaboren els seus informes, pas previ al pagament de les indemnitzacions. L'accés s'havia programat per a després de Falles però finalment s'ha decidit avançar-lo uns dies, després del sobreseïment de la via d'investigació sobre les possibles responsabilitats penals.

El jutge ja ha enviat a la policia científica de la Policia Nacional el llistat amb els permisos, perquè coordine i supervise l'accés a l'immoble. S'han concedit a les companyies que han presentat en el jutjat una pòlissa d'asseguraça o han pogut acreditar "l'interés legítim" en la causa. Entre les empreses hi ha Synthesis, de La Rioja, especialitzada en la investigació d'aquests sinistres, que va actuar en l'incendi de la torre Windsor de Madrid.

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha explicat en una nota informativa que continua a l'espera de l'informe policial sobre l'origen del foc i les circumstàncies de l'incendi. El TSJCV ha matisat que "malgrat les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació (...) no existeixen encara conclusions oficials".

El jutge instructor va acordar el sobreseïment provisional de les diligències prèvies divendres passat, després de rebre un ofici policial en el qual es descarta "l'etiologia criminal o delictiva" del sinistre, en el qual van morir deu persones.

També et pot interessar

stats