El jutjat arxiva la causa de l'incendi de Campanar perquè descarta "origen delictiu del foc"

Encara no s'ha esclarit quin va ser l'origen del foc, però les asseguradores ja podran entrar en l'edifici amb supervisió policial

Els bombers, durant el treball a l'edifici incendiat a Campanar
Els bombers, durant el treball a l'edifici incendiat a Campanar / Jorge Gil (Europa Press)

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat provisionalment el sobreseïment de la causa oberta per l'incendi de dos blocs de cases al barri de Campanar, que es va saldar amb deu víctimes mortals, perquè la policia ha descartat que l'origen del foc fora delictiu.

Segons ha informat el ministeri públic, la brigada provincial de policia judicial de València del Cos Nacional de Policia ha comunicat al jutjat que les primeres investigacions permeten descartar l'origen criminal o delictiu de l'incendi dels edificis del carrer de Rafael Alberi, número 2, de València.

El jutjat, en vista d'aquesta informació, ha acordat provisionalment el sobreseïment de les actuacions a l'espera que concloguen les investigacions i anàlisis policials oportunes, que continuen per a poder esclarir l'origen concret de l'incendi que va tindre lloc el passat 22 de febrer.

D'altra banda, el jutjat d'instrucció ha autoritzat l'accés de les companyies asseguradores a l'immoble sinistrat, amb supervisió policial, a fi que es facen les gestions que calga per a indemnitzar els perjudicats, ja que aquesta mesura no interfereix en les investigacions policials.

L'incendi es va originar el 22 de febrer, al voltant de les 17:30 hores, a l'apartament 86 d'un dels dos edificis conformats per 138 immobles, que van ser arrasats pel foc.

Transcorreguda a penes una hora de l'origen del foc, les flames havien devorat els dos blocs de cases, de deu i catorze plantes, en les quals vivien uns 450 veïns. Com a conseqüència, deu persones van morir i quinze més van resultar ferides, incloent-hi, set bombers.

Arran de l'incendi declarat en aquests edificis, construïts el 2009 —època del boom immobiliari— per una promotora que va fer fallida, es va posar en marxa tota l'operativa d'emergències —bombers, policies, sanitaris, forenses— i es va obrir una causa judicial per a investigar els fets i determinar les causes del foc, que es va propagar en temps rècord.

També et pot interessar

stats