Què passarà amb el complex de vivendes de Campanar?

Una demolició completa o la reconstrucció dels edificis són les dues opcions que es contemplen ara per ara

Estructura de l'edifici incendiat de Campanar / À Punt NTC

Una de les incògnites que encara queden per resoldre és què passarà amb l'edifici, si caldrà enderrocar-lo o no. Des del Col·legi d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana, la presidenta, Marina Sender, assegura que fins que no estiguen acabats els informes tècnics no sabrem exactament en quin estat es troba l’estructura de la vivenda i quins són els danys reals. 

Una demolició completa o la reconstrucció són les dues opcions que es contemplen hui en dia. “Pot ocórrer que no estiga tan danyada, però que la reconstrucció comporte una inversió superior al que semblaria el més lògic. Això és el que es pot determinar com una ruïna econòmica o ruïna tècnica i, en aquest cas, s’ha d’avaluar també la demolició controlada”, ha explicat Sender. 

En qualsevol cas, la decisió estarà en mans dels propietaris. Pel que fa a altres edificis que tenen revestiments iguals o semblants, el Col·legi recomana redactar un informe de la situació real de la façana. “S’hauria d’establir en quin any va ser construït cada edifici, quins van ser els materials que efectivament van usar i comprovar les condicions tècniques d’aquests materials”, apunta la presidenta de la corporació.

El Col·legi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana s'ha oferit a col·laborar amb els ajuntaments en l'elaboració d'un cens per a conéixer quants edificis hi ha amb façanes ventilades.

També et pot interessar

stats