El sector del taulell defensa la resistència de la ceràmica al foc

El taulell de grans dimensions és una opció ininflamable tant per la composició com per la temperatura a què es fabrica

Imatge d'arxiu del Palau de la Festa, a Castelló de la Plana / À Punt NTC

Després de l'incendi de Campanar es busquen materials alternatius per al revestiment de les façanes. Des de l'aparador més important del taulell a Espanya, Cevisama, el sector defensa la ceràmica per la resistència a les altes temperatures del foc.

El Palau de la Festa, a Castelló de la Plana, i l’estadi de La Ceràmica, a Vila-real, són exemples d'edificis que utilitzen el taulell de grans dimensions com a element extern dels edificis. És una opció ininflamable tant per la composició com per la temperatura a la qual es fabrica als forns ceràmics. “El material porcel·lànic el bollim a 1.200 graus. Com que ja ha passat un procés d'escalfament, és més resistent”, assegura el director de màrqueting de Peronda, Ismael García. 

Actualment, es fa servir la ceràmica a l'exterior amb un sistema d'aïllament. Si la ceràmica resisteix el foc, no hi ha risc de propagació en cas d'incendi. “El SATE és una façana que es pot fer amb molts productes i que incorpora aïllants. Al final, és un producte totalment ignífug”, explica el gerent de l’empresa Construcció, Francisco Sánchez. 

Fer servir materials inflamables en edificis de més de deu altures està prohibit des del 2019. “Els materials que siguen propensos a haver-hi una transmissió de foc s’han d’encapsular en la part interior”, apunta el director de Tabihaus, César de la Rosa. El sector ceràmic es posiciona com un revestiment arquitectònic d'edificació. 

També et pot interessar

stats