Mazón en Cevisama: "Lluitarem intensament perquè la ceràmica puga tirar avant"

Torró anuncia que el govern amplia de 6 a 12 mesos el termini concedit a les empreses ceràmiques beneficiàries de les ajudes perquè regularitzen els seus terminis de pagament a proveïdors

Empresaris i autoritats en la inauguració de Cevisama a Fira València
Empresaris i autoritats en la inauguració de Cevisama a Fira València / Cevisama

L'aparador de referència del sector ceràmic està ja en marxa a Fira València. Cevisama celebra 40 anys com a fira nacional líder del sector de la ceràmica, el bany i la pedra natural i ho fa en una edició on mostra força i espera superar xifres d'assistència, amb 500 expositors i més de 800 prescriptors internacionals i 450 nacionals.

La directora de Cevisama, Carmen Alvárez, ha destacat que és "una oportunitat de mostrar producte i innovació als clients internacionals, que representen el 75% de la facturació del sector, especialment per a les empreses més menudes".

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha indicat en la inauguració de Cevisama que és una "fira molt important per a nosaltres" i ha destacat el suport del Consell a la indústria ceràmica des de l'inici de la legislatura.

"Amb mesures importants que hem assumit per a reforçar aquesta lluita al sector ceràmic que està fent els seus deures bé i que necessita més ajuda per part de tots", ha afegit.

És per això que la Generalitat Valenciana ha "triplicat les ajudes a fons perdut a través de l'Institut Valencià de Finances i hem posat en marxa amb Ascer una campanya extraordinària de promoció en mercats d'interés per 600.000 euros en aquest 2024".

Segons Mazón, es tracta de sector madur que a la província de Castelló té especial incidència i que "necessita tots el nostre suport. Lluitarem intensament perquè la ceràmica puga tirar avant".

El govern amplia el termini per regularitzar els pagaments de les ajudes

Per la seua banda, la secretària d'Estat d'Indústria, Rebeca Torró, ha anunciat que s'amplia el període perquè les empreses que van rebre les ajudes del govern es posen al dia per a regularitzar els seus pagaments a proveïdors. La norma actual és de sis mesos, i ara s'amplia a dotze en un canvi que "s'aprovarà pròximament mitjançant un decret", ha dit.

D'aquesta manera "volem que el sector tinga més temps i aprofiten les ajudes d'una manera més completa", ha assenyalat Torró. El sector tauleller va rebre 70 milions d'euros.

Ascer demana ajudes al Ministeri d'Indústria per a "recuperar la competitivitat perduda"

Des de la patronal, el secretari general de Ascer, Alberto Echavarría, ha demanat al Ministeri d'Indústria que s'empodere, perquè si la indústria "és prioritària, aquest ministeri ha de ser-ho, i no ho és".

Així, ha sol·licitat al Ministeri que "habilite noves ajudes per a recuperar la competitivitat perduda en els anys 2022 i 2023, i també mesures estratègiques relacionades amb la descarbonització i la reindustrialització" d'Espanya".

La Diputació critica que del govern central "només ha arribat una almoina al sector"

La presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha destacat que amb el lema de "Castelló, terra de ceràmica", mostren el seu suport a una indústria que ha fet de Castelló una de les províncies "més innovadores de tot Espanya" i fa de paraigua als dènou municipis que tenen ceràmica implantada en els seus termes municipals.

Barrachina ha ressaltat que el taulell representa el 23% del PIB i el 21% de l'ocupació total de les comarques del nord i que està en 190 països. En aquest sentit, ha dit que en la Diputació sempre hem estat al costat d'aquest sector i ha remarcat l'efecte multiplicador que té la ceràmica per a la província de Castelló perquè, de cada euro que s'inverteix, en tornen quatre.

És per això que Barrachina ha recriminat al govern de Pedro Sánchez la seua "indiferència absoluta", ja que "no han arribat les ajudes tal com havien d'arribar, han arribat tard, només un poc d'almoina per a ajudar al sector".

També et pot interessar

stats