L'edifici de Campanar està assegurat per 26,5 milions d'euros

El contracte, que inclou cobertura per incendi, està subscrit entre la comunitat de propietaris i la companyia Mapfre

Edifici del barri de Campanar de València afectat per l'incendi
Edifici del barri de Campanar de València afectat per l'incendi / Reuters

L'edifici de catorze plantes devastat en l'incendi de Campanar comptava amb una pòlissa d'assegurances per 26.511.540,32 euros quant a l'edificació i 31.266,71 euros més per al mobiliari comunitari.

Segons recull la pòlissa de l'immoble, a la qual ha tingut accés l'agència EFE, el contracte per a l'assegurança d'edificis i habitatges està subscrit entre la comunitat de propietaris i la companyia Mapfre i té data de validesa des del passat 1 de febrer, amb venciment l'1 de febrer de 2025.

Especifica així mateix que l'assegurança inclou cobertura per incendi i que l'edifici, construït el 2008 i amb 139 copropietaris, té una qualitat de construcció "alta".

Assenyala també que els metres quadrats corresponents a habitatge ascendeixen a 13.678, els trasters i garatges ocupen 11.172 metres quadrats i els recintes comercials 3.793.

La resta de cobertures recollides en la pòlissa es refereixen a altres danys, fenòmens atmosfèrics, danys elèctrics, d'aigua, trencaments, prestacions especials, robatori i prestacions especials per robatori, embossos i assistència en edifici; i no contempla els danys estètics.

La pòlissa inclou 782.996,18 euros de responsabilitat civil, encara que no contempla la responsabilitat civil de copropietaris.

La responsabilitat civil per accidents de treball ascendeix a 69.976,42 euros; la responsabilitat per contaminació a 782.996,18 euros i contempla 5.875,54 euros per a defensa jurídica.

No inclou: avaria de maquinària; reconstrucció de jardins o vehicles en garatge.

Quant als empleats, no contempla els accidents; defunció; invalidesa permanent; incapacitat permanent total; incapacitat permanent absoluta; gran invalidesa; invalidesa temporal, ni despeses sanitàries.

La pòlissa inclou així mateix l'assegurança de riscos extraordinaris pel Consorci de Compensació d'Assegurances.

En la cobertura de responsabilitat civil s'estableix un sublímit de 69.976,42 euros per víctima en cas de reclamacions derivades d'accidents de treball que resulten coberts per la pòlissa.

El sublímit per víctima és l'import màxim de la indemnització que l'assegurador abonarà per cada persona física, afectada per lesions, malaltia i fins i tot la mort, i s'estableix, en qualsevol cas, com a límit màxim per sinistre la quantitat que figure en les condicions particulars com a suma assegurada per a la cobertura de responsabilitat civil.

La prima neta de l'assegurança ascendeix a 15.208,78 euros, i la total a 18.700,87 euros, mentre que la prima total de la cobertura de defensa jurídica es fixa en 443,35 euros.

També et pot interessar

stats