Què passa amb les hipoteques de les persones afectades per l'incendi de Campanar?

Els propietaris poden demanar un període de carència als bancs, o en cas de tindre assegurances, aquestes es podrien fer càrrec de la resta de la hipoteca

L'edifici incendiat de Campanar, dies després de la catàstrofe / À Punt NTC

Les persones afectades per l'incendi de Campanar que han passat aquest cap de setmana pel punt d'atenció habilitat per l'Ajuntament a Tabacalera arriben amb molts dubtes i preocupacions: Què passa ara amb la meua hipoteca? He de continuar pagant la quota cada mes encara que el pis s'haja cremat?

La resposta curta seria que sí, però no en tots els casos. Primer de res, s'ha de negociar amb l'entitat bancària corresponent. "Haurien d'anar a parlar amb els seus bancs i negociar un període de carència, el que suposarà durant un període determinat no pagar les quotes", explica Vicent Inglada, secretari de la Unió de Persones Consumidores de la Comunitat Valenciana.

La casuística pot ser àmplia. Si hi ha assegurança de la llar, quasi sempre hi ha assistència jurídica contractada que pot encarregar-se de la negociació amb el banc. "Són assegurances que en cas de catàstrofe es fan càrrec del pagament que queda de la nostra hipoteca", aclareix el secretari de l'associació.

L'assegurança de la comunitat de veïns també participarà en els tràmits per a rebre indemnitzacions i fins i tot en una futura reconstrucció dels edificis. "Caixabank i Santander, que tenen signats hipoteques amb els propietaris, han dit que la seua intenció és aplicar un període de carència", afig Inglada.

A més, les moratòries donaran un respir als afectats. Al drama que es va viure dijous a Campanar, se suma un calvari de tràmits que els propietaris dels pisos hauran d'afrontar en els mesos següents.

També et pot interessar

stats