Els propietaris dels habitatges cremats s'organitzen per a reclamar ajudes

L'Ajuntament ha assegurat que les persones afectades que ho sol·liciten podran instal·lar-se a les vivendes de l'edifici del Safranar "aquesta pròxima setmana"

Algunes persones observen els edificis incendiats
Algunes persones observen els edificis incendiats / Rober Solsona (Europa Press)

Els propietaris dels habitatges cremats per l'incendi de dos edificis al barri valencià de Campanar s'han reunit a les 18:00 hores d'aquest dissabte per a "organitzar-se" i "posar-se en marxa" per a reclamar ajudes "especials" per a les persones afectades.

Després de la reunió amb les persones afectades, Julia Climent, regidora de recursos humans i tècnics de l'Ajuntament, ha detallat que s'ha creat un punt únic d'atenció personal i presencial per a tots els afectats. "És important que tinguem en el cens totes les persones afectades i les necessitats que tenen", ha declarat.

A més, ha explicat que les persones que ho sol·liciten podran instal·lar-se en algun dels 131 habitatges de l'edifici del Safranar, propietat de l'Ajuntament, "aquesta setmana", ja que les cases estan completament equipades. "Estaran el temps que siga necessari fins que la seua situació estiga clara", ha afegit.

Per la seua banda, Emilio Bermejo, expresident de la comunitat de propietaris d'un dels edificis calcinats, ha remarcat l’ajuda de l’Ajuntament. “De moment, de l’ajuda dels polítics actuals, no tenim queixa. Done les gràcies i que siga així”, ha explicat.

L’Ajuntament ha comunicat als propietaris que a partir de la setmana que ve anirà traslladant-los. Ha explicat que ell va començar a viure a l’edifici el 2008. “Era un edifici teòricament nou. Sabem que a la Comunitat Valenciana la llei contra incendis és una de les més exigents d’Espanya i si hi ha alguna deficiència en l’edifici, la trobaran”.

En declaracions a la Ser, Ana María Vela ha detallat que les seues reclamacions "ara" se centren a fer que l'incendi dels dos edificis "no es convertisca en una qüestió mediàtica i en vint dies s'oblide", així com a aconseguir posar en marxa "una ajuda especial" per al pagament de les hipoteques als bancs.

"Amb mi ja s'han posat en contacte —des del seu banc— i dilluns ja em diran", ha recalcat, i ha agregat que també ha mantingut una conversa amb la regidora d'Hisenda a l'Ajuntament de València, M. José Ferrer San Segundo, qui s'ha compromés a "parlar amb els bancs".

Ana María Vela ha assegurat que tots els veïns estan "molt, molt, molt mal i molt nerviosos". "Cadascun respon com pot, i hi ha gent que pot estar més serena, però per dins portem la processó, i hi ha gent que no ho sap portar perquè ho hem perdut tot. I damunt hi ha gent morta, que és el pitjor de tot", ha conclòs.

També et pot interessar

stats