Com puc ajudar les famílies afectades per l'incendi de Campanar?

El teixit veïnal del barri ha desplegat diversos punts d'arreplegada d'ajuda per a canalitzar la solidaritat de la ciutadania

En vídeo, l'arreplegada d'ajuda a les portes del centre juvenil Valientes

La tragèdia de Campanar ha disparat la solidaritat ciutadana. El teixit veïnal s'ha bolcat per a donar suport i canalitzar l'ajuda a les persones afectades per l'incendi, que ja s'ofereix des de tots els punts de la ciutat. Carregadors de mòbil, articles d'higiene personal, bressols per a xiquets i aigua són, ara mateix, els productes de més necessitat, segons adverteix l'associació de veïns de Campanar.

El web de l'associació inclou un llistat de punts d'arreplegada d'aquesta ajuda, que va començar l'escola infantil Valientes (C/ de Luis Buñuel, 20), amb una arreplegada de roba, mantes i aliments per a les persones afectades. En la nit de l'incendi el centre va proporcionar menjar i vestuari a les víctimes, algunes de les quals arribaren "pràcticament nues", i per als serveis d'emergències, segons ha explicat a À Punt Amalia Corretjer, una de les gerents. 

Una cadena humana processa les caixes amb roba i aliments que no paren d'entrar a les instal·lacions de l'escola, que coordina amb l'Ajuntament la cessió d'un espai municipal per a organitzar tot el material. Segons Corretjer, que s'ha incorporat a la gestió de l'ajuda convalescent d'una pneumònia, les necessitats materials estan pràcticament cobertes, a l'espera d'un enviament de productes escolars pendent.

La roba i l'avituallament es derivaran al baix de l'Ajuntament i Valientes centralitzarà l'ajuda psicològica urgent, que s'oferirà en les instal·lacions d'una guarderia del barri. "Hem tingut alumnes amb ansietat. Com l'expliques a una professora o a un company que no tornarà a veure un alumne perquè ha mort calcinat?", ha explicat a À Punt. 

Suport de les comissions falleres

Comissions com Mestre Rodrigo - General Avilés; Hernández Lázaro - Vall de la Ballestera, Escultor Garcia Mas, Olivereta Cerdà i Rico o la falla del Pouet, han obert els casals com a punt de replegada d'ajuda. El centre d'arts marcials Dojo Hikari (C/ Port de Santa Maria) i la clínica dental Paloma Valero (C/ Poeta Antonino Chocomeli, 6) també han obert les portes per a replegar roba i materials de primera necessitat.

L'equip de psicòlegs de la clínica Proceso Terapéutico ofereix ajuda psicològica i la immobiliària Mari Lozada, assessorament jurídic gratuït. Es proposa als afectats per a redactar contractes de lloguer i mediar amb les assegurances.

Algunes clíniques veterinàries obrin les portes per a donar recer o assistència sanitària a les mascotes. Són l'hospital veterinari de Torrent (C/ Pare Méndez, 134) i les clíniques Benipeixcar (València), Auna (Paterna) i Anicura Aitana (Mislata).

També et pot interessar

stats