L'Ajuntament de València reubicarà les famílies en una finca de nova construcció del Safranar

L'edifici, que compta amb 131 pisos de dues i tres habitacions, permetrà una solució temporal d'allotjament que s'acompanya amb una bateria d'ajudes i mesures fiscals i socials

En imatge, la finca del barri de Safranar que oferirà allotjament temporal a les famílies afectades en l'incendi de Campanar
La finca del barri del Safranar que oferirà allotjament temporal a les famílies afectades per l'incendi de Campanar / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha posat a disposició de les famílies afectades per l'incendi de Campanar 131 habitatges de nova construcció que el consistori va adquirir recentment al barri del Safranar. Segons un comunicat municipal, ara mateix s'està posant equipament bàsic als pisos amb la col·laboració de diverses empreses.

L'edifici que s'ha oferit per al reallotjament temporal de les persones afectades compta amb 85 vivendes de dos dormitoris i una superfície útil de 45-53 m² i 46 més amb tres habitacions d'entre 65 i 74 m².

En una intervenció per als mitjans de comunicació, l'alcaldessa, María José Catalá, ha destacat que l'Ajuntament treballa en una solució per als pròxims mesos, “perquè hi ha gent que ho ha perdut tot i no volem que tinguen ni un minut d'incertesa”, mentre es consensuen mesures de “caràcter econòmic i residencial” amb la Generalitat.

El cap del Consell les ha avançades en una intervenció als mitjans. Ha parlat d'ajudes directes d'entre 6.000 i 10.000 euros per a productes i despeses de primera necessitat i d'una línia de subvencions d'entre 1.000 i 1.500 euros mensuals per a les persones que opten per buscar un pis de lloguer. A aquelles que preferisquen comprar un habitatge nou se'ls suprimirà per complet l'impost de transmissions patrimonials, que actualment està entre el 6 i el 10%.

D'altra banda, es contemplen també mesures socials. Primer, servei d'assistència psicològica permanent al llarg dels pròxims mesos per a ajudar-los a fer front a la tragèdia. Segon, preferència en la reubicació per a les persones vulnerables que hagen d'entrar en una residència o un centre de dia, així com per a tornar a escolaritzar els fills i filles en cas que s'hagen de mudar de barri. A més, tindran transport gratuït durant l'any que ve, “com a mínim”, en el metro i els autobusos interurbans de la Generalitat. Finalment, es facilitaran, temporalment, serveis veterinaris per a qualsevol mascota o animal de companyia que els necessite.

També et pot interessar

stats