Ajudes de fins a 10.000 euros per als daminificats pel greu incendi de Campanar

El ple del Consell es reunirà dilluns per a aprovar un decret d'urgència amb un paquet de subvencions per a cobrir despeses bàsiques, lloguer o transport

Mazón, amb l'alcaldessa de València i la consellera de Justícia, aquest divendres
Mazón, amb l'alcaldessa de València i la consellera de Justícia, aquest divendres / Biel Aliño (Efe)

El ple del Consell es reunirà de manera extraordinària aquest dilluns per a aprovar un decret d'urgència que regularà una bateria de mesures de caràcter econòmic, fiscal i social destinades a totes aquelles famílies damnificades pel funest incendi que ha carbonitzat de dalt a baix dues torres residencials al barri de Campanar on vivien vora 450 persones.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha explicat als periodistes les iniciatives acordades pel govern valencià en resposta al tràgic sinistre que ha commocionat el país, i que de moment s'ha cobrat la vida d'almenys quatre persones. També n'ha deixat catorze més en parador desconegut i una quinzena de ferits.

Segons ha detallat Mazón des del centre de comandament avançat, hi ha un primer paquet amb mesures de caràcter econòmic i fiscal. Es tracta, en primer lloc, d'ajudes directes d'entre 6.000 i 10.000 euros que rebran les famílies afectades per a gastar en productes i despeses de primera necessitat. També s'obrirà una línia de subvencions d'entre 1.000 i 1.500 euros mensuals per a les persones que opten per buscar un pis de lloguer, mentre que a aquelles que preferisquen comprar un habitatge nou se'ls suprimirà per complet l'impost de transmissions patrimonials, que actualment està entre el 6 i el 10%.

D'altra banda, es contemplen també mesures socials destinades a contribuir al benestar dels damnificats. Primer, servei d'assistència psicològica permanent al llarg dels pròxims mesos per a ajudar-los a fer front a la tragèdia. Segon, preferència en la reubicació de persones vulnerables que hagen d'entrar en una residència o un centre de dia, així com per a reescolaritzar els fills i filles en cas que s'hagen de mudar de barri. A més, tindran transport gratuït durant l'any que ve, "com a mínim", en el metro i els autobusos interurbans de la Generalitat. Finalment, es facilitarà l'accés temporal de qualsevol mascota o animal de companyia que necessite serveis veterinaris.

Totes les ajudes es tramitaran en finestra única de l'Ajuntament de València per a evitar la burocràcia i poder estalviar temps, ha precisat el president valencià. Seran compatibles amb les de qualsevol altra administració, com per exemple la Diputació de València o el consistori mateix.

Segons ha dit, totes aquestes iniciatives avançades aquest divendres es podrien ampliar durant el cap de setmana, a mesura que es detecten noves necessitats de totes les víctimes del tràgic incendi.

També et pot interessar

stats