El juí contra Jorge Ignacio Palma, el més mediàtic dels últims anys

El jurat ha hagut de determinar si Palma va cometre delictes com lesions, abusos sexuals o narcotràfic

El juí contra Jorge Ignacio Palma, el més mediàtic dels últims temps / À Punt NTC

El juí contra Jorge Ignacio Palma ha estat el més mediàtic dels últims temps. Només comparable amb el de Joaquín Ferrándiz a Castelló l'any 1999, en què part de les víctimes també eren dones prostituïdes. La diferència està en el fet que en aquesta ocasió s'ha fet amb jurat popular, cosa que ho fa tot més complicat.

Habitualment un jurat només delibera sobre homicidis, però en aquesta ocasió també ha hagut de determinar si Palma va cometre delictes com lesions, abusos sexuals, contra la integritat moral o narcotràfic.

La magistrada i presidenta del Tribunal, Clara Bayarri, va deixar clar durant el juí que era el més complicat que havia vist durant tota la seua carrera professional: “Mai havia vist un jurat tan complex i una acusació de més de 30 delictes”. 

El cas és complicat pel nombre de víctimes que, tot i retirar-se’n una de la causa, en són deu. També pel nombre inusualment elevat d'advocats, amb cinc acusacions particulars a més de la defensa i la Fiscalia. Amb peticions de penes variades des de la presó permanent revisable dels lletrats de les víctimes, com la mare de Marta Calvo, fins als 120 anys de presó demanats per l'acusació pública.

El juí, que va començar el 13 de juny, ha tingut 22 sessions, amb la participació de més de 150 pèrits, testimonis i víctimes. Més d'un mes de vistes on un dels lletrats ha patit un atac al cor i un dels jurats ha hagut de ser substituït per malaltia. Ara només queda la sentència que redactarà la magistrada i que es pot fer pública en passar l'estiu.

També et pot interessar

stats