Una de les víctimes supervivents de Palma es retira del cas

Els nervis, la pressió psicològica i la por han fet que la dona no continue avant amb l'acusació

Palma en un moment del juí
Palma en un moment del juí / À Punt NTC

En el juí a Jorge Ignacio Palma, el presumpte assassí de Marta Calvo i dues dones més, estava previst que aquest dilluns declararen tres víctimes que van sobreviure a les agressions. Dues d'elles ho han fet, de nou amb testimonis duríssims, i una altra s'ha retirat.

Els nervis, la pressió psicològica i la por han fet que una d'elles s'haja retirat del cas. Gràcies a l'ajuda psicològica, les altres dues víctimes finalment han declarat. De nou el mateix patró, joves a qui se'ls introdueix cocaïna als genitals en contra de la seua voluntat.

Una d'elles ha reconegut que va estar amb Palma poques hores abans de la desaparició de Marta Calvo en novembre de 2019. També ha recordat que no era la primera vegada que estava amb ell i que en un encontre anterior li va introduir boles de cocaïna per via genital i anal sense el seu consentiment. Ella li va plantar cara i el va fer fora de casa.

L'altre testimoni, una segona dona, ha contat un relat semblant. Ha explicat també com en descobrir les pràctiques de Palma va demanar ajuda a un home que estava en el pis. Palma sense perdre la tranquil·litat va dir a aquest home que "no oferiria resistència amb punys, però sí a tirs".

També han declarat agents de la Guàrdia Civil que han participat en la investigació i han destacat la importància del testimoni d'aquestes dones per a reconstruir la trajectòria del presumpte assassí en sèrie.

Isabel Carricondo, advocada d'una de les víctimes, ha explicat que són dones que "han estat entre la vida i la mort, estaven molt nervioses, no volien vindre perquè no és agradable contar la teua vida en un jutjat".

Pilar Jové, advocada de la mare de Marta Calvo, ha dit que "l'escalada és més que evident perquè les dates són cada vegada amb més freqüència i cada vegada anava a més".

Tot apunta que Palma no va parar fins al cas de Marta. De fet, hores abans de trobar Marta Calvo havia quedat amb una altra jove, però finalment no s'hi va presentar.

La víctima ha contat que aquell dia semblava estar sonat. "Em mirà amenaçador. No es movia. Jo tenia por. Tenia molts nervis. Vaig fer com que telefonava a algú i llavors ell es va vestir i se n'anà".

El juí se centrarà aquest dimarts en el cas de Marta Calvo amb la declaració de sa mare i altres testimonis.

També et pot interessar

stats