La Fiscalia demana 120 anys per a Palma i les acusacions presó permanent revisable

Mantenen la petició de penes, amb modificacions lleugeres en les conclusions i consideren Palma responsable de tres morts i set abusos sexuals o assassinats en grau de temptativa, segons la part

L'acusat, Jorge Ignacio Palma, en una captura de la seua declaració
L'acusat, Jorge Ignacio Palma, en una captura de la seua declaració / Biel Aliño (Efe)

La Fiscalia i les acusacions populars mantenen les peticions de pena per a Jorge Ignacio Palma, a pesar de tots els matisos i modificacions que han exposat aquest dijous sobre la qualificació inicial, una vegada completada la fase testifical i havent escoltat l'acusat. Els delictes que li imputa el ministeri públic sumen fins a 120 anys de reclusió, que eleven a presó permanent revisable les acusacions particulars que representen les deu presumptes víctimes de l'acusat.

Per contra, en disconformitat amb els de les acusacions, la defensa ha elevat a definitives les seues conclusions per a demanar l'absolució de Palma, si bé reclama que se li aplique l'atenuant de toxicomania en el cas de condemna.

El ministeri públic considera Palma responsable del delicte d'abús sexual amb l'agreujant de gènere, penat amb deu anys, sobre cada una de les supervivents de les seues presumptes pràctiques sexuals amb cocaïna. I l'eleva a un delicte d'abús sexual com a mitjà per a cometre un delicte d'homicidi, penat amb quinze anys, en el cas de les tres víctimes mortals: Arliene Ramos, Lady Marcela Vargas i Marta Calvo.

A més, li atribueix un únic delicte contra la salut pública, de cinc anys de presó. Demana la prohibició de tornar a la província de València en dotze anys, la llibertat vigilada durant huit anys i indemnitzacions entre 6.000 i 180.000 euros; en l'últim cas per als fills de la segona de les seues presumptes víctimes mortal, Lady Marcela Vargas.

Aquests 120 anys de pena són deu menys que la petició original, per la retirada voluntària del procés de l'octava dona, que havia denunciat les suposades pràctiques de l'acusat.

Les acusacions populars coincideixen a mantindre la petició de pena com a presó permanent revisable pels tres homicidis que s'atribueixen a Palma i tipifiquen com a delicte d'assassinat alevós amb grau de temptativa amb l'agreujant de gènere i un altre delicte d'abús sexual, que sumen 23 anys, l'acció amb cada una de les set dones prostituïdes que l'han denunciat (quinze per l'assassinat i huit per l'abús sexual). A més, hi afegeixen cinc anys per possessió de drogues i sumen una responsabilitat civil de 50.000 euros per danys morals, que eleven a 90.000 en el cas de Lady Marcela. 

Les lletrades i lletrats han aprofitat la revisió de les penes per a introduir modificacions lleugeres sobre el relat dels fets a fi de rearmar la petició de penes a la llum de les revelacions de la vista oral. Les aportacions de Pilar Jové, l'advocada de la mare de Marta Calvo, que manté la pena de presó permanent revisable, ha reforçat la petició de l'agreujament pel dolor causat i l'atemptat contra la integritat moral i dignitat a la família de la víctima, per les expectatives frustrades de la troballa del cos, que Palma no ha resolt en el juí.

La presó permanent, que tipifica l'article 140 del Codi Penal, l'emparen Jové i la resta d'acusacions en la consideració del fet que Palma presumptament va consumar els tres homicidis amb posterioritat a la comissió d'un delicte contra la llibertat sexual de les víctimes, segons ha explicat a À Punt la lletrada.

Candela Estévez, representat legal del pare de Marta Calvo, ha introduït el concepte de "traïdoria per sorpresa" i amb l'agreujant de gènere, afegint la interpretació que Palma usava les festes blanques com a reclam i excusa perquè les dones no posaren objecció a la presència de l'estupefaent, a fi d'ocultar les seues veritables intencions: suprimir la possibilitat de defensa contra un atac que no s'esperaven.

També et pot interessar

stats