El juí de Gürtel entra en la fase més política amb la declaració de tres consellers de Camps

L'expresident de la Generalitat serà l'últim de la vintena d'acusats a seure enfront del tribunal per a explicar-ne la versió dels fets

Camps atén els mitjans en la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares
Camps atén els mitjans en la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares / Fernando Villar (Efe)

El juí per les diverses adjudicacions presumptament irregulars a la trama Gürtel entra aquesta setmana en la fase més política: hi declararan tres exconsellers de l'expresident de la Generalitat, Francisco Camps, que serà l'últim de la vintena d'acusats a seure enfront del tribunal per a explicar-ne la versió dels fets.

Camps torna aquest dilluns a l'Audiència Nacional amb la incògnita de si tindrà temps a declarar aquesta setmana, cosa que, ha assegurat, té moltes ganes de fer per a defensar-se de totes les acusacions de la Fiscalia Anticorrupció.

Abans que ell, però, ho faran alguns membres del seu govern com els exconsellers Alicia de Miguel, Manuel Cervera i Luis Rosado o de les Corts com l'exdiputat autonòmic David Serra. La Fiscalia acusa els quatre de prevaricació i demana penes d'entre set i nou anys d'inhabilitació.

Serà l'exdirectora general de Promoció Institucional, Salvadora Ibars, la que obrirà la jornada d'aquest dilluns, després que la setmana passada se sotmetera a l'interrogatori de la Fiscalia, que sosté que Camps li va donar indicacions per a adjudicar a Gürtel el muntatge d'un expositor de la Comunitat Valenciana en el Fitur de 2009. Anticorrupció acusa per això Camps de frau i prevaricació i demana dos anys i mig de presó per a ell. Ibars, que va negar haver atés l'expresident, va tractar d'esquivar totes les acusacions i aquest dilluns continuarà responent a la resta de parts.

L'exconsellera de Benestar Social, Alicia de Miguel, i els de Sanitat, Manuel Cervera i Luis Rosado aquest últim acusat per la seua etapa com a director gerent de l'Agència Valenciana de Salut i secretari autonòmic de Sanitat són uns altres dels acusats que hi prestaran declaració.

La Fiscalia els atribueix haver afavorit que la Generalitat adjudicara presumptament de manera irregular una sèrie de contractes a Orange Market, filial de la trama Gürtel, entre els anys 2006 i 2008.

En el cas d'Alicia de Miguel, qui fora el seu cap de gabinet un dels que va arribar a un acord amb Fiscalia va declarar que la contractació de Gürtel es va produir per iniciativa d'aquesta exconsellera, perquè l'empresari de la trama Álvaro Pérez, el Bigotes, tenia "amistat" amb l'ex secretari general del PP valencià Ricardo Costa i "proximitat" amb Camps.

A la sala també s'escoltarà la versió de l'exdiputat autonòmic del PP i exsecretari d'Esport, David Serra, el qual va renunciar al seu escó el 2015, uns mesos després que el jutge proposara seure'l al banc dels acusats.

La seua intervenció estaria relacionada amb els treballs que hauria fet Orange Market en diverses edicions de l'Open de Tennis celebrat a València entre 2005 i 2007.

També et pot interessar

stats