Nova picabaralla en el juí de la Gürtel: Camps, vestit amb toga i assegut amb la defensa

El tribunal canvia l'expresident valencià a primera fila per a "mantindre l'orde" després de les queixes de l'advocat del Bigotes

Camps es canvia de lloc després de posar-se la toga
Camps es canvia de lloc després de posar-se la toga / À Punt NTC

L'Audiència Nacional acull aquest dimarts una nova jornada en el juí que se segueix contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps i altres 26 persones acusades per presumptes irregularitats en contractes públics adjudicats a la trama Gürtel per al muntatge de l'expositor de Fitur el 2009. La sessió ha començat de manera una mica accidentada, amb l'exmandatari de nou en el centre de la polèmica i vestit amb toga en el procés judicial contra ell mateix. El president del tribunal ha decidit canviar-lo a la primera filera —fins ara havia segut a setena bancada— per a "mantindre l'orde de la sala" després que l'advocat de l'empresari Álvaro Pérez, el Bigotes, denunciara que la vespra li havia dit "miserable" aprofitant que el final de l'estança el feia passar més desapercebut.

La picabaralla ha començat quan el lletrat Gustavo Galán ha denunciat la "incontinència verbal" de Camps durant la jornada de dilluns, mentre ell interrogava al seu defensat. El Bigotes, considerat líder de la Gürtel a València, va assegurar durant el seu torn de declaracions que va tindre una relació d'amistat amb l'excap del Consell i que acudia a ell per a obtindre ajuda en adjudicacions públiques. L'advocat d'Álvaro Pérez ha arribat a manifestar preocupació perquè l'exdirigent del PPCV poguera "alterar" altres acusats que "han triat" col·laborar amb la justícia en arribar a un acord de confessió amb la Fiscalia.

Ha sigut arran d'aquesta queixa quan el magistrat que presideix la sala, José Antonio Mora Alarcón, ha demanat al polític valencià que passara a primera fila. El tribunal, ha dit Mora Alarcón, no "va sentir aquelles paraules", però com que era la segona vegada que algú denunciava el comportament de Camps durant el juí, li ha ordenat que s'assega davant per "prevenció".

La decisió ha generat una vehement protesta de l'equip defensor de Camps, que ha arribat a anunciar que presentarà una querella contra el lletrat Gustavo Galán per fals testimoni i que l'ha recorreguda sense èxit. També una altra lletrada, l'advocada de l'exconsellera popular Alicia de Miguel, ha alçat la veu en defensa de l'exmandatari per a assegurar que "en cap moment, en cap," va sentir les paraules denunciades.

En vista que creixia la tensió, el president del tribunal ha demanat no generar debat, ha deixat clar que "la sala ha de guardar l'orde" i ha advertit que "ja hi ha hagut massa incidents". A més, ha lamentat que "se n'estan tornant a produir" a pesar que dilluns ja va cridar a l'orde.

Quan l'assumpte semblava resolt i Camps ja estava assegut en primera fila, llibre Dios y el mundo del papa Benet XVI en mà, l'advocat ha indicat que, com que l'expresident valencià també és advocat en exercici, s'asseuria al seu costat. El tribunal no s'ha oposat a la decisió i ha admés que "té perfecte dret" a fer-ho. Vestit amb una toga d'advocat, l'expresident del PP valencià, que s'enfronta a una petició fiscal de dos anys i mig de presó per frau i prevaricació en aquesta peça de la macrocausa de la Gürtel, ha seguit la sessió d'aquest dimarts al costat del lletrat que el defén.

El de hui no és el primer incident que protagonitza Camps en el juí. El passat 31 de gener va encarar-se amb Francisco Correa, considerat el líder de la trama Gürtel, després que aquest obrira la roda de declaracions dels acusats i assegurara que va ser l'excap del Consell qui va introduir el Bigotes en cercles amb altres membres del PP i a l'Administració autonòmica. Camps va acusar-lo de mentir en un enfrontament en què, segons el relat de l'empresari ja condemnat a més de noranta anys en altres causes judicials, també el va insultar fins a l'extrem de dir-li “fill de puta”. I, sense anar tan lluny en el temps, ahir mateix el president del tribunal va haver de cridar a l'ordre a l'expresident valencià.

També et pot interessar

stats