Imputen un delicte d’incendi forestal per imprudència els brigadistes de Vilanova de Viver

Els quatre treballadors investigats han declarat davant la jutgessa, mentre que el capatàs ho farà pròximament

Vista panoràmica de Montant, un dels municipis afectats per l'incendi forestal
Vista panoràmica de Montant, un dels municipis afectats per l'incendi forestal / Manuel Bruque (EFE)

El jutjat de primera instància i instrucció 1 de Sogorb (Alt Palància) investiga quatre brigadistes i el seu capatàs per un delicte d'incendi forestal per imprudència —sense perjudici d'ulterior qualificació—, pel foc forestal originat el 23 de març a Vilanova de Viver (Alt Millars). L’incendi, un dels més devastadors i voraços dels últims anys, va arrasar vora 4.700 hectàrees de terreny entre set municipis a la província de Castelló i Terol en els quasi vint dies que va estar actiu.

Els quatre brigadistes investigats han comparegut ja fa uns dies per a declarar davant la jutgessa, mentre que el capatàs ho farà en els pròxims dies. 

El 6 d’abril, la Fiscalia Provincial de Castelló va obrir diligències d'investigació penal i va traslladar les diligències al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sogorb, que ara investiga el cas. En els primers dies de perquisicions per a esclarir les causes de l'incendi, la Guàrdia Civil ja va citar a declarar els quatre operaris que feien treballs de manteniment al lloc on s'originaren les flames. 

Així, la hipòtesi d'una actuació negligent durant les tasques de neteja a Vilanova de Viver és la que més força va cobrar en la fase inicial de la investigació policial. Se sospita que el foc va sorgir a causa d’una espurna que va saltar d’una màquina desbrossadora. 

El foc, el més gran d’enguany, va obligar a desallotjar vora 1.600 persones i va comportar una intensa lluita contra les flames en què van participar més de 700 mitjans terrestres i una vintena d'aeris de la Comunitat Valenciana i d'altres punts del territori espanyol.

També et pot interessar

stats