La Guàrdia Civil investiga quatre operaris municipals per provocar l’incendi en uns treballs de neteja

Els treballadors van tractar d’apagar les flames però, per tindre només dos extintors, no haurien pogut controlar el foc

Bomber forestal a l'incendi de Vilanova de Viver
Bomber forestal a l'incendi de Vilanova de Viver / GVA

La Guàrdia Civil investiga quatre operaris de les brigades municipals per una actuació negligent durant uns treballs de neteja, que haurien ocasionat l’incendi de Vilanova de Viver (Alt Millars). Els guàrdies forestals els van advertir del risc de tipus 2 per incendi. Precisament en aquest moment, el foc s’hauria originat a causa d’una espurna que va saltar d’una màquina desbrossadora. 

Segons les primeres hipòtesis, els treballadors van telefonar al 112 i van tractar d’apagar les flames però, per tindre només dos extintors, no haurien pogut controlar el foc.

En la intervenció a primera hora de la nit des del post de comandament, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha demanat prudència als mitjans de comunicació. Ha dit que per ara les investigacions continuen obertes. Així mateix, Bravo ha lamentat que l’evolució del foc no està sent positiva. “El foc ha avançat més de pressa del que ens esperàvem i ha agafat molta força, i s'han formant-se pirocúmuls”, ha assegurat. L’incendi ja ha cremat 4.000 hectàrees en un perímetre de quaranta quilòmetres.

També et pot interessar

stats