La Generalitat invertirà un milió d'euros en la zona de l'incendi de Vilanova de Viver

Isaura Navarro es reunirà de nou amb els municipis afectats el 4 de maig per a establir els següents passos

Els municipis afectats per l'incendi forestal de l'Alt Millars es reuneixen amb la Generalitat. Foto de portada: restes de l'incendi. / À Punt NTC

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, s'ha reunit aquest dimecres amb els alcaldes, alcaldesses i representants de les corporacions locals dels municipis afectats per l'incendi forestal de Vilanova de Viver (Alt Millars), amb l'objectiu d'informar dels següents passos per a la restauració ambiental de la zona. Aquesta primera reunió es produeix abans d'iniciar els treballs que es consensuaran en la primera mesa oficial postincendi, que tindrà lloc el 4 de maig.

La consellera ha traslladat als municipis que invertiran un milió d'euros entre la Generalitat i el Ministeri de Transició Ecològica per a les actuacions d'urgència que es realitzaran en el primer any. També ha explicat que s'estan recopilant tots els informes per a analitzar l'afecció en la zona, com evolucionaran el sòl i la vegetació, els possibles problemes d'erosió i la capacitat de regeneració natural, entre d'altres.

Isaura Navarro es reuneix amb els municipis afectats per l'incendi forestal de l'Alt Millars
Isaura Navarro es reuneix amb els municipis afectats per l'incendi forestal de l'Alt Millars / GVA

"A partir de tota aquesta informació, es proposaran mesures d'actuació immediates en l'any posterior a l'incendi, dirigides principalment a la tornada a la normalitat, evitar caigudes d'arbres que puguen suposar risc per a la seguretat de les persones i altres fenòmens erosius", ha ressaltat Navarro, que ha indicat que també fomentaran la recuperació de la fauna silvestre i de la flora autòctona. Un altre aspecte que tractaran serà evitar la disminució del flux superficial d'aigües, a fi d'evitar danys en zones exteriors a la muntanya o els arranjaments de pistes i camins.

Aquests treballs s'acabaran de consensuar en la mesa postincendi amb els ajuntaments i associacions representatives de la zona afecta. "Tots els municipis afectats són beneficiaris del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal per a executar les actuacions establides en els seus plans locals de prevenció d'incendis", ha garantit la consellera, que ha recordat que es resoldrà en els pròxims dies.

A la reunió també han assistit el secretari autonòmic d'Emergència Climàtica, Francisco Candela, el director general de Prevenció d'Incendis, Diego Marín, i el director general de Medi Natural, Julio Gómez.

També et pot interessar

stats