Tots els actes fallers a l'aire lliure, amb mascareta obligatòria i distància de seguretat

La Generalitat modifica la resolució del 14 d'agost de restriccions anti-Covid per a permetre la celebració de festes a partir de l’1 de setembre

Imatge d'arxiu de l'Ofrena
Imatge d'arxiu de l'Ofrena / Arxiu

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest divendres la modificació de l'apartat 1 de la Resolució del 14 d'agost de mesures anti-Covid relativa a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones, per a permetre que es puguen fer a partir de l'1 de setembre. La resta de les restriccions del decret continuen totes vigents, segons ha anunciat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Anna Barceló.

Així, els actes festers, encara que siguen a l'aire lliure, hauran de celebrar-se seguint una sèrie de condicions, entre les quals l'ús obligatori de mascareta i la distància de seguretat de metre i mig. A més, s'hauran de realitzar en espais on puga controlar-se l'aforament.

Pel que fa a les activitats itinerants, com les cercaviles, a les condicions anteriors s'afegeix el fet que s'hauran d'evitar les aglomeracions i, quan siga necessari, canviar els itineraris tradicionals per a fer-ho possible. En permetre's les cercaviles i desfilades, Barceló ha assenyalat que s'entén "que poden anar acompanyades de les bandes de música". La consellera recorda que les bandes de música també hauran de seguir el protocol respecte a la mascareta i la distància de seguretat. "Els tests d'antígens per als músics no són una mesura obligatòria; cada comissió triarà com fer-ho."

Barceló ha insistit en el fet que la resta de mesures restrictives es mantenen en vigor, entre les quals la prohibició de revetles, discomòbils o karaokes. Tampoc es permetrà el ball, ni en espais exteriors ni interiors.

Qualsevol activitat que es puga realitzar en l'exterior similar a les de la restauració "ha de complir amb la normativa vigent del sector, ha recordat la consellera. Així, l'aforament en interiors serà del 50% amb una distància de 2 metres, i del 100% en terrasses amb distància de metre i mig. A més hauran de tancar a les dotze i mitja de la nit.

Una mínima modificació que el Consell ha aprovat en un "escenari d'evolució positiva i d'extensió de la vacunació, però en el qual cal "ser prudents" perquè, segons la conselleria, "cada vegada que ens hem relaxat apareixen brots i repunts".

"Seguretat, seguretat i seguretat, perquè la pandèmia encara no ha acabat i hem de ser prudents"

"Seguretat, seguretat i seguretat, perquè la pandèmia encara no ha acabat i hem de ser prudents", ha remarcat Barceló, que ha insistit que aquestes Falles han de ser un esdeveniment molt segur perquè "la vacunació no és una garantia del 100%". "Les activitats no seran com les hem viscudes abans de la pandèmia. Estem encara en plena pandèmia".

Cada comissió compta amb un agent Covid que controlarà les mesures de distància i seguretat. La consellera ha indicat que en aquest escenari de prudència s'ha avançat la Cremà i es tanca la plaça de l'Ajuntament "per evitar-hi les aglomeracions". A més, també ha recordat que es limita a 10 el nombre de fallers que poden anar a arreplegar els premis.

D'altra banda, ha avançat que abans del 6 de setembre "revisarem les mesures de seguretat per veure si les prorroguem o no". Per a la consellera, les Falles són "una prova de foc i el comportament d'ara marcarà un full de ruta després del 6 de setembre".

La incidència acumulada és de 221 casos

D'altra banda, la consellera ha assenyalat que millora la situació epidemiològica i que "anem pel bon camí en la lluita contra la pandèmia". La incidència acumulada és de 221 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies, 51 punts menys que la mitjana espanyola.

Barceló ha assenyalat que el 74,8% té la pauta completa i el 87,1%, almenys una dosi. No obstant això, ha destacat que "la variant delta és molt transmissible i en aquests moments ja representa més del 95% dels contagis".

També et pot interessar

stats