Les bandes de música participaran en els actes fallers al setembre

Els músics i músiques hauran de respectar la distància de seguretat i dur mascareta sempre que no es toquen instruments de vent

Les bandes de musica tocaran en falles

Les bandes de música sí que tocaran finalment en els actes fallers permesos durant la primera setmana de setembre, marcats per les restriccions, l’ús obligatori de mascareta i el toc de queda. Així ho han confirmat a À Punt tant la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, com el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana. Els dos reiteren que això serà possible sempre que la situació epidemiològica no empitjore d’ací a la primera setmana de setembre. 

Segons Daniela González, la Conselleria de Sanitat ja els ha avançat que si els actes fallers es duen a terme, les bandes podran tocar. En aquest sentit, els protocols seran els mateixos que les bandes de música seguiren l’any passat: distància de seguretat interpersonal, mascareta per als músics d’intruments de percussió i mascareta quan no s’hi toque.

No obstant això, la representant de les bandes de música ha subratllat que perquè les bandes puguen ocupar els carrers i desfilar, la Generalitat haurà de modificar el decret que prohibeix celebrar espectacles itinerants. 

Per la seua banda, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, assegurava aquest divendres que "sempre que hem parlat d'ofrena, hem deixat molt clar que, evidentment, s'ha de fer amb música". 

En aquest sentit, Galiana ha explicat que fins i tot la Federació de Societats Musicals ha enviat un comunicat explicant com s'han de col·locar els músics a l'ofrena per a minimitzar els perills que puga haver-hi. 

“No estem fent res que no s’haja fet ja, excepte la Cremà” 

Galiana ha afirmat que les activitats que acompanyen els actes fallers com els sopars al carrer o els concerts, ja s'estan fent. L'hoteleria ja ha reobert les terrasses i els músics ja han pujat als escenaris perquè puguem gaudir dels concerts i actuacions amb les mesures adequades: públic assegut, distància de seguretat, mascareta i gel hidroalcohòlic. “No estem fent res que no s’haja fet ja, excepte la Cremà”, ha dit Galiana.

El regidor de Cultura Festiva ha assenyalat la importància de tancar un cicle al setembre. "La nostra societat té un teixt econòmic, social i cultural molt lligat a les Falles. Podria passar que arribara el 2022 i no tindre artistes fallers, ni telers, ni indumentaristes per a poder tirar avant la festa, per això, havíem de tancar aquest cicle al setembre".

També ha recalcat que aquestes celebracions seran actes fallers i no Falles, perquè tot i voler fer unes festes dins de la normalitat, són unes festes ben distintes.

També et pot interessar

stats