La Generalitat destina 3,5 milions d'euros a atendre a les persones refugiades d'Ucraïna

Oltra explica que ja s'han tramitat 13.066 targetes SIP per a un col·lectiu al qual també s'està facilitant l'accés a completar les pautes de vacunació contra la covid-19

Arribada a l'aeroport de València de l'avió amb refugiats ucraïnesos
Arribada a l'aeroport de València de l'avió amb refugiats ucraïnesos / À Punt NTC

La Generalitat ha destinat 3,5 milions d'euros per a l'acolliment i l'atenció integral de persones desplaçades d'Ucraïna en albergs de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), segons ha informat aquest dimecres la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Així ho ha indicat Oltra després de la reunió setmanal de la comissió mixta d'atenció i acolliment a persones refugiades i desplaçades, convocada per a valorar la situació actual de la crisi humanitària a Ucraïna i fer un seguiment de les accions posades en marxa per part de les administracions que estan donant resposta a l'arribada a la Comunitat Valenciana de persones refugiades.

La vicepresidenta ha assenyalat que s'ha resolt finançar la contractació d'emergència del servei d'acolliment de les persones que no disposen de recursos d'allotjament i que, de manera temporal, s'atendran als albergs de l'IVAJ habilitats per a aquest efecte. La gestió d'aquest servei d'allotjament, manutenció i acompanyament es farà per part de les ONG amb les quals s'ha contractat el servei, segons un comunicat de la Generalitat. En total, el govern valencià ha habilitat deu infraestructures de caràcter social com a centres d'acolliment temporal.

La Comunitat Valenciana ha escolaritzat en aquest moment el 40% de xiquets, xiquetes i adolescents que han arribat a Espanya, "la qual cosa suposa prop de 2.000 alumnes d'Ucraïna que ja s'han escolaritzat en aules de col·legis i instituts de la nostra comunitat", segons Oltra, que ha afegit que, en aquells llocs on és necessari, s'han habilitat més unitats educatives.

Així mateix, ja s'han tramitat un total de 13.066 targetes SIP a persones procedents d'Ucraïna, a les quals també s'està facilitant l'accés a completar les pautes de vacunació contra la covid-19, d'acord amb la seua edat i condició clínica.

Oltra també ha recordat que es tracta d'un primer acolliment que és competència "del Govern d'Espanya", en què la Generalitat fa de suport i s'encarrega de les competències autonòmiques, com les relacionades amb "educació, sanitat o serveis socials", a més d'informar, assessorar i acompanyar en el procés de sol·licitud de l'estatus de persona refugiada, que també tramita l'executiu central.

També et pot interessar

stats