Arriba a València el nové autobús de Junts per la Vida amb refugiats ucraïnesos

Quasi tots els 50 ciutadans ucraïnesos, principalment dones amb fills menors d'edat, tenen vincles familiars a la Comunitat Valenciana

Arribada a València un nou autobús d'Ucraïna / À Punt NTC

Un nou autobús procedent d'Ucraïna, amb 50 refugiats, ha arribat aquest dissabte a València. El viatge l'ha organitzat la Fundació Junts per la Vida.

Són 50 persones que van eixir aquest dijous de la frontera de Polònia amb Ucraïna, on està treballant un equip de voluntaris de l'ONG valenciana que atén els refugiats amb ajuda d'emergència i humanitària i organitza en molts casos el seu trasllat a València.

L'autobús l'ha llogat l'empresari valencià Juan Manuel Baixauli, president de Consultia Business Travel, que ha posat el vehicle a la disposició de la fundació per al trasllat de les famílies ucraïneses. Baixauli ha recordat que les persones que arriben venen ja "a un allotjament assignat". L'empresari ha detallat que arriben principalment mares amb els fills i alguna iaia o sogra.

És el nové autobús de Junts per la Vida per a traslladar refugiats des de la frontera fins a València, on la família els acull en la majoria dels casos. El primer va arribar el 4 de març. L'ONG també ha traslladat refugiats ucraïnesos fins a València en avió.

El vicepresident de Junts per la Vida, Jesús Rodríguez, ha explicat que únicament una de les famílies que han arribat no té vincles familiars a València, però que ja tenen un lloc on quedar-se.

Mamen Bailach, una de les famílies acollidores, ajudarà una mare i la filla de deu anys. "Esperant conéixer-nos i ajudar-les", explicava al lloc d'arribada. "M'hi he animat perquè no hi ha més que posar-se en el seu lloc", agrega visiblement emocionada.

També et pot interessar

stats