La Generalitat activa el telèfon 112 per a atendre els refugiats ucraïnesos

S'atendran emergències en ucraïnés i s'ha habilitat un dispositiu d'assessorament i orientació per a resoldre els dubtes i les necessitats bàsiques

La Generalitat estrena el servei telefònic 112 Ucraïna
La Generalitat estrena el servei telefònic 112 Ucraïna / GVA

La Generalitat ha activat el telèfon 112 Ucraïna, un servei d'atenció especialitzat dirigit a persones afectades per la crisi humanitària derivada de la invasió russa que arriben a la Comunitat Valenciana. El 112 s'ha preparat per a atendre les emergències en ucraïnés i ha habilitat un dispositiu d'assessorament i orientació per a resoldre els dubtes i les necessitats bàsiques als nouvinguts.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha explicat que “la Generalitat ha posat en marxa el servei telefònic 112 Ucraïna perquè totes les persones que arriben a la Comunitat Valenciana tinguen informació garantida davant una emergència en el seu propi idioma les 24 hores del dia”.

També s'ha habilitat un servei d'atenció i orientació on “reben informació relacionada amb llocs d'acolliment i lloguer d'habitatges, assistència jurídica, protecció temporal, assistència laboral, documentació necessària, procediments d'acollida o telèfons útils. Se'ls informa de tot el que necessiten i els atenen persones que parlen perfectament ucraïnés i rus”. La titular d'Interior ha afegit que aquest servei “dona resposta a una necessitat humanitària, creiem que és molt important que les persones que arriben a la Comunitat Valenciana disposen de tota aqueixa informació immediata i en la seua llengua”.

A més, totes aquelles persones que desitgen oferir ajuda solidària poden dirigir-se també a aquest telèfon per a rebre orientació i saber com canalitzar la recollida de béns i aliments, el registre de voluntariat o l'acolliment de menors i adolescents, entre altres assumptes.

També et pot interessar

stats