L'alumnat procedent d'Ucraïna tindrà menjador gratuït i les beques màximes de bo infantil

La majoria de nous escolars ucraïnesos refugiats s'escolaritzen en aules ordinàries dels centres educatius valencians perquè disposen de places

Estudiants del CEIP La nostra Senyora del Rosari de Torrevella
Estudiants del CEIP Nostra Senyora del Roser de Torrevella / Conselleria d'Educació

L'alumnat desplaçat de nacionalitat ucraïnesa que arriba a la Comunitat Valenciana fugint de la guerra després de la invasió ordenada pel president de Rússia, Vladímir Putin, disposarà de menjador escolar gratuït i de les beques màximes de bo infantil. Així ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, que ha visitat aquest dimarts el CEIP Nostra Senyora del Roser de Torrevella (Baix Segura), amb la finalitat de conéixer de primera mà l'atenció educativa i emocional a l'alumnat ucraïnés refugiat que s'hi escolaritza. En aquest centre estudien 31 alumnes procedents d'Ucraïna.

"El CEIP Nostra Senyora del Roser és un dels huit centres educatius de Torrevella on hem habilitat aules extraordinàries. En total, en aquesta localitat ja hem escolaritzat almenys 132 alumnes refugiats ucraïnesos. El Baix Segura és una de les comarques on més menors han arribat. Per això hem activat les onze unitats extraordinàries en tres col·legis i cinc instituts de Torrevella i quatre unitats més en col·legis i instituts de Guardamar del Segura. En total, a la comarca tenim dia amb 281 alumnes refugiats ucraïnesos escolaritzats", ha detallat Marzà.

La majoria de nous escolars refugiats ucraïnesos s'escolaritzen en aules ordinàries dels centres educatius valencians perquè es disposa de places. No obstant això, en les poblacions on es requereix, la Conselleria crea aules extraordinàries. Aquesta setmana hi ha actives 18 aules noves d'aquestes característiques a Torrevella, Guardamar del Segura, Sant Joan d'Alacant, Dénia i Vila-real.

Educació atén 1.917 escolars refugiats

En aquests moments, la Conselleria d'Educació ja atén 1.917 escolars refugiats d'Ucraïna. Són 1.746 menors que han arribat amb la família pels seus propis mitjans i que la Conselleria està escolaritzant als centres educatius valencians de les localitats on són acollits; i d'altra banda, 171 fills i filles de famílies que ja estan acollides en albergs de la Generalitat i que han arribat ací pels mitjans de cooperació humanitària institucional.

Per províncies, la major part d'aquest alumnat refugiat està escolaritzat en centres educatius d'Alacant, amb un total de 929. Els centres educatius de les comarques de València escolaritzen 678 xiquets i xiquetes i els de Castelló, 139.

També et pot interessar

stats