Francisco Ros: "Qui coneix la família Ros Casares mai pot pensar que som contrabandistes"

El fill de Ros Casares ha concedit a Zoom una de les poques entrevistes que ha donat als mitjans de comunicació arran de la col·lecció d’animals dissecats localitzada en una finca de la seua propietat i investigada per la Guàrdia Civil

Francisco Ros, fill de Ros Casares, ha parlat per al programa 'Zoom' / À Punt Mèdia

L'equip del programa Zoom ha aconseguit entrevistar Francisco Ros Martínez, fill de Ros Casares. L'empresari és el propietari de més de mil animals dissecats, valorats en 29 milions d'euros. L'entrevista ha sigut dins la finca que investiga la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Valcites. Ros Martínez està investigat per un presumpte delicte de contraban i un altre contra la protecció de la flora i fauna, segons fonts de la Guàrdia Civil.

De la mà de Francisco Ros, l'equip del programa ha sabut com va arribar la col·lecció d'animals dissecats més gran d'Espanya a aquesta finca de Bétera i també si, en opinió de l'empresari, es tracta de tràfic il·legal. Francisco Ros, en declaracions en exclusiva per a Zoom, ha dit: "La paraula contraban és increïble. I tots els que em coneixen a mi i a la família Ros Casares, mai poden pensar que som contrabandistes".

Un moment de l'entrevista a Francisco Ros Martínez
Un moment de l'entrevista a Francisco Ros Martínez / À Punt Mèdia

Durant l'entrevista a la finca de Bétera, l'empresari s'ha hagut d'esforçar per a recordar moments importants d'aquesta pràctica iniciada per son pare: "Jo crec que va ser el 2006 quan va alçar el segon pavelló".

El propietari del miler d'animals dissecats ha explicat que són originaris de tot el món. A la pregunta de si arribat un cert moment Francisco Ros Martínez ha continuat amb la col·lecció, el fill de Ros Casares ho ha negat categòricament. "No. No és veritat i no està demostrat. Ni crec que l'acusació va en aquesta direcció. Va més en el fet –segons diu l'acusació– que jo he traficat. Jo ni he comprat, ni he taxat ni he venut. I de tot el que està caçat, la documentació hi és".

Ros Martínez ha confirmat al programa que, segons li deia son pare, totes les peces que tenen guardades les va caçar ell. "Sempre que jo li he preguntat 'això, quan ho has caçat?', ell m'ho ha demostrat", ha dit el fill de Ros Casares a Bérnar Giménez.

Podria convertir-se la col·lecció en un museu?

Francisco Ros també ha dit que la família, de tant en tant, havia parlat de convertir el lloc que alberga la col·lecció en una espècie de museu gratuït. Una idea que ja va exposar son pare el 1998, durant una entrevista per a Canal 9. En aquella entrevista, el patriarca Ros Casares també deia: "Els que som caçadors de veritat mai caçaríem un animal que es poguera reproduir".

Francisco Ros Martínez ha negat que el valor dels animals siga el que diuen, més de 29 milions d'euros, "perquè, d'una banda, com no es poden vendre, no tenen valor; i, de l'altra, quan es van caçar no valien aquestes quantitats. Eren altres anys".

Imatges cedides per la Guàrdia Civil
Imatges cedides per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

També et pot interessar

stats