Zoom | Tràfic d'animals

Episodi 4 Temporada 4 61 min.
12

El passat mes d’abril, la Guàrdia Civil va intervindre a Bétera una col·lecció de més de 1.000 animals dissecats. 400 d’eixos animals són d’espècies amenaçades. algunes, de fet, fins i tot extingides. Es tracta del major decomís efectuat a l’estat espanyol i un dels majors d’Europa que estaría valorat en més de 29 milions d’euros.

A la nau de Bétera que ha registrat la Guàrdia Civil també hi havia quasi dos-centes banyes d'Ivori, tamborets fets amb potes d'elefants o un sofà i vint cadires de pell de cocodril.

Com han arribat estos animals a Bétera? Són producte del tràfic il·legal d’animals? Però com s’introduïx en un país un animal caçat de forma il·legal?

La finca on es trobaven els animals és propietat de Francisco Ros Martínez, fill del conegut empresari Francisco Ros Casares. Francisco Ros és una persona que es prodiga poc en els mitjans de comunicació i que ens ha oferit una entrevista, per a la qual ens ha obert la finca que investiga la Guàrdia Civil.

Segons dades de PACMA, el partit animalista, fins a 40 agències de viatges espanyoles oferixen safaris de caça en algun país d’Àfrica. Cada any, es maten en este continent una mitjana de 105.000 animals. Per als caçadors, els safaris asseguren la subsistència d’algunes espècies. Els animalistes, en canvi, consideren els safaris una activitat despietada. Però com funciona un safari de caça? Què oferixen les agències a la clientela? Quins són els preus per caçar un lleó, un rinoceront o un cocòdril? Com arriben al nostre país?

stats