La família de la xiqueta que va morir de peritonitis prepara una querella penal

Els pares de la menor s'han reunit amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i han rebut ja gran part dels informes mèdics

La família d'Emma, la xiqueta que va morir de peritonitis, prepara una querella penal
La família d'Emma, la xiqueta que va morir de peritonitis, prepara una querella penal / Efe

El representant legal de la família d'Emma Martínez Gascó, la xiqueta de Xèrica de 12 anys que va morir dilluns passat per una peritonitis purulenta, està preparant l'escrit de querella que presentarà en els pròxims dies per a demanar responsabilitats penals després d'haver-se reunit amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, i haver rebut gran part dels informes mèdics del cas.

La xiqueta va acudir fins a tres ocasions a urgències, dues en el centre de salut de Viver i una altra a l'Hospital de Sagunt, però, segons relaten els pares "no se li va realitzar cap prova". Finalment, el diumenge 5 la xiqueta va empitjorar, va entrar en parada cardiorespiratòria i els facultatius del SAMU van aconseguir estabilitzar-la, la van portar a l'Hospital Clínic de València on va tornar a entrar en parada i finalment va morir.

Després d'haver mantingut contacte amb la Conselleria de Sanitat, els pares de la Xiqueta, Beatriz Gascón i Ramón Martínez, juntament amb el seu advocat, s'han reunit aquest dilluns amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, una trobada del qual han destacat l'"empatia" i bona disposició del conseller, que s'ha compromés a aconseguir-los tota la informació necessària.

La voluntat del lletrat és esclarir el que ha ocorregut i determinar si dels fets es desprén alguna responsabilitat penal. "Sembla clar que cal investigar una possible responsabilitat penal", ha assenyalat. Per a això, està estudiant tota la documentació amb l’objectiu d’argumentar el cas i disposar contra quines persones es dirigeix la querella ateses les possibles negligències que es van poder cometre en l'atenció sanitària a la menor.

Així mateix, ha mantingut contactes amb el departament legal de l'associació Defensor del Pacient —organització que ha instat la Fiscalia a investigar el cas d'ofici— i està interessat a reunir-se amb la Fiscalia de València per a "veure si podem anar tots de la mà".

Previsiblement, el cas serà assignat als jutjats de València perquè la menor va morir a la ciutat, malgrat que la presumpta negligència no s'hauria comés a l'Hospital Clínic de València, sinó al de Sagunt i al Centre de Salut de Viver. De moment, l'autòpsia serà entregada al jutjat d'instrucció núm. 10 de València, que és el que estava de guàrdia quan va morir la menor.

També et pot interessar

stats