La família d’una xiqueta morta per peritonitis denuncia una negligència mèdica

Va acudir en tres ocasions a urgències de diversos centres de salut i totes tres l’enviaren a casa

La família d’una xiqueta morta per peritonitis denuncia una negligència mèdica / À Punt NTC

La família d'una xiqueta de Xèrica (Alt Palància), que va morir diumenge a l'Hospital Clínic de València per una peritonitis, denuncia una negligència mèdica. La xiqueta va visitar en dues ocasions urgències del centre de salut de Viver (Alt Palància) i una, urgències de l'Hospital de Sagunt (Camp de Morvedre), amb fort dolor a l'abdomen però, segons ha denunciat la família a À Punt Notícies, no van saber diagnosticar-li la malaltia. 

Tot va començar el diumenge 29 de gener, quan van acudir amb la menor al centre de Salut de Viver amb dolor abdominal i vòmits. Beatriz Gascón, mare de la xiqueta, diu que li diagnosticaren una infecció d’ovaris que havia de passar en uns dies. Quatre dies després tornaren al mateix centre perquè la xiqueta continuava trobant-se malament i, segons afirma Gascón, el metge es va queixar perquè havien estat feia poc. Els va dir que la xiqueta tenia un virus i que “tenia el seu procés” per a curar-se.

En aquest punt la xiqueta havia perdut pes i cada vegada es trobava pitjor. Per això el 4 de febrer la portaren a l’Hospital de Sagunt, on, entre altres proves, li feren unes anàlisis d’orina. Son pare, Ramón Martínez, conta que també “la palparen un poquet” i que, malgrat tindre febra i haver-los explicat tot el que havia passat fins a aquell moment, l’enviaren de tornada a casa.

L’endemà la xiqueta es va desmaiar, va patir una parada cardiorespiratòria i finalment va morir. Quan va perdre el coneixement, la família la va portar a l’Hospital Clínic de València, on li feren una ecografia i decidiren operar-la d’urgència en veure que hi havia alguna cosa que no anava bé. Però era massa tard i va morir abans de la intervenció. 

La família presentarà d'ací a poc una denúncia per presumpta mala praxi mèdica. De fet, asseguren que el cas ja està en mans d’advocats. 

La Conselleria de Sanitat, per la seua banda, ha manifestat que, mentre no reben la denúncia, no iniciaran una investigació interna. L'institut on estudiava la menor ha col·locat un crespó negre en la seua memòria, i aquest dissabte a les 11:00 del matí faran un minut de silenci a l'Ajuntament de Xèrica en record de la xiqueta. 

També et pot interessar

stats