Sanitat obri una investigació sobre la mort per peritonitis d'una menor després d'anar tres voltes a urgències

Els pares de la xiqueta presentaran una denúncia contra a l'administració sanitària per negligència mèdica

Testimoni dels pares de la xiqueta de Xèrica que va morir de peritonitis després d'anar 3 vegades a urgències

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat aquest divendres que la Conselleria de Sanitat ha obert una investigació per a esclarir la mort d'una xiqueta de dotze anys a l'Hospital Clínic de València d'una "peritonitis purulenta", després que la família la portara fins a tres ocasions als serveis d'urgències.

"Lamentem profundament la mort de la menor i imaginem que són moments duríssims" per a la família, ha assenyalat Mas en la roda de premsa posterior al ple del Consell, i ha traslladat als familiars el condol de tots els membres del govern valencià.

La vicepresidenta ha comunicat així mateix que el director gerent de l'Hospital de Sagunt ja s'ha posat en contacte amb la família i s'ha posat a la seua disposició per a col·laborar en tot el que siga necessari.

La mare de la xiqueta ha denunciat que la seua mort es va produir després de portar-la, amb forts dolors abdominals, vòmits i febre, fins a tres ocasions a serveis d'urgències, on no la van diagnosticar ni li van realitzar cap prova mèdica.

Beatriz Gascó, mare d'Enma, ha assenyalat que presentaran una denúncia contra a l'administració sanitària per "negligència mèdica" perquè no volen que el que li ha ocorregut a la seua filla "torne a succeir" i si han de "canviar el protocol i que a cada xiquet o adult que hi entre amb dolor d'abdomen li facen una prova, que ho facen". De fet, aquest mateix divendres de vesprada els pares de la xiqueta s’han reunit amb l’advocat per a preparar la denúncia per a aclarir per què a Emma no li van fer les proves pertinents. “Eixa és la nostra lluita”, afirma Beatriz. 

Segons ha explicat, el 29 de gener va portar a la xicoteta a urgències de l'ambulatori de Viver, a uns sis quilòmetres de Xèrica on resideixen, perquè tenia dolor abdominal, vòmits i una mica de febre, i el metge li va dir que era "un virus" i encara que li va preguntar si podia ser apendicitis perquè el seu fill major ja l'havia passada "ho va descartar. Jo no soc metge i no puc contradir-lo, i vam tornar a casa".

En veure que el 2 de febrer no es trobava millor va tornar a portar-la a l'ambulatori de Viver i el metge, "en veure els informes del dia 29, ni es va alçar. Em va preguntar per què tornava i li vaig dir que no la trobava bé, que seguia sense menjar i de diarrea i que estava perdent molt pes. Em va dir que era un procés víric i que els virus duraven de huit a deu dies".

El dia 4 de febrer la van portar a l'Hospital de Sagunt "i, amb 38,8 de febre i un abdomen en defensa, em van dir que no era res, que encara que havia perdut pes ens en vam anar a casa, que no era res" i el dia 5, com continuava sense veure-la bé, la van tornar a portar al metge i a la consulta "es va esvair i va perdre el coneixement".

En arribar a Viver estava en parada respiratòria i el metge va estar dotze minuts reanimant-la i, després d'arribar una ambulància del SAMU, la va estabilitzar i la van traslladar a l'Hospital Clínic de València on va tornar a entrar en parada i, després de dues hores intentant reanimar-la, va morir a les dues de la matinada.

Homenatge pòstum a Emma en el seu institut

L'institut on estudiava Emma ha celebrat aquest divendres un homenatge en el seu record, on s'ha llegit una poesia, ha sonat una cançó composta pel seu pare quan va nàixer i s'han soltat globus a l'aire.

El centre educatiu, situat entre els veïns municipis castellonencs de Xèrica i Viver, ha col·locat un llaç negre en la façana i en la seua entrada un gran cor vorejat de flors de colors i amb el nom d'Emma en el centre, i envoltat de fotos d’ella penjades en cintes.

Als pares i germans d'Emma els han fet costat la família i les amistats, així com les desenes d’estudiants de l’institut i tot el professorat, que han participat en l'homenatge, en què companys i companyes de la seua classe han llegit una poesia mentre regnava al pati un silenci absolut.

També et pot interessar

stats