Dolor i indignació a Xèrica per Emma, la xiqueta morta per peritonitis

Els veïns i veïnes de la població han guardat aquest dissabte un minut de silenci, que han trencat amb aplaudiments, en memòria de la menor que va morir el dilluns després d'acudir tres vegades a urgències

Minut de silenci per Emma, la xiqueta morta a causa d'una peritonitis / Maria Poveda
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de febrer 2023 - 11:03 Actualitzat: 11 de febrer 2023 - 18:03

Els veïns i veïnes de Xèrica (Alt Palància), junt amb la família Martínez Gascó, han guardat aquest dissabte un minut de silenci, que han trencat amb aplaudiments, en memòria d'Emma, la xiqueta de 12 anys que va morir el passat dilluns per una peritonitis purulenta.

Tant la família, com el veïnat de Xèrica i dels pobles del costat s'han mostrat consternats. L'avi d'Emma, trencat de dolor, ha pregat davant dels mitjans que "açò no li passe mai més a ningú" i ha admés estar atònit perquè negligències com aquesta continuen passant en l'actualitat. També ha dit que han rebut una resposta correcta per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb la qual han mantingut contacte aquesta setmana, però demanen responsabilitats. En aquest sentit, el pare d'Emma ha assenyalat que el conseller Miguel Mínguez ha parlat amb ell per a reunir-se pròximament.

Entre plors, la mare d'Emma ha insistit que cap dels centres de salut als quals van dur la menuda li feren tan sols una anàlisi amb la qual s'haguera pogut detectar la malaltia. "Era una xiqueta que feia cinc anys que no anava al metge", per tant, "si hi anava amb greus dolors d'estómac no era per res", ha remarcat.

La família havia portat a Emma fins a tres vegades als serveis d'urgències de diversos centres de salut per forts dolors abdominals, vòmits i febre, però en totes tres l'enviaren a casa sense fer-li cap prova. Finalment, un dia després d'anar d'urgència a l'Hospital de Sagunt, on també l'enviaren a casa després de fer-li unes proves superficials, Emma es va desmaiar.

Quan va perdre el coneixement, la família la va portar a l'Hospital Clínic de València, on li feren una ecografia i decidiren operar-la d'urgència en veure que hi havia alguna cosa que no anava bé. Però era massa tard i va morir abans de la intervenció.

La família ja ha posat el cas en les mans dels advocats i presentarà una denúncia per "negligència mèdica". Per la seua part, la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Aitana Mas, va assenyalar en la roda de premsa del divendres que s'ha obert una investigació per a aclarir la mort de la menuda, i que el director gerent de l'Hospital de Sagunt ja s'ha posat en contacte amb la família per a col·laborar en tot el que siga necessari.

El conseller de Sanitat Universal lamenta “profundament” els fets

Mínguez, que ha estat present aquest dissabte en l'acte "Per a la majoria, més sanitat pública" del PSPV a València, ha lamentat "profundament que açò haja succeït" i ha afirmat que "s'ha obert una investigació per a conéixer les causes del succés". Així mateix, ha confirmat que ha contactat la família personalment per a reunir-s'hi pròximament i amb el director gerent de l'Hospital de Sagunt, José Luis Chover.

El PP valencià demanarà explicacions per la mort d'Emma: “És un fet gravíssim"

El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, ha avançat que la seua formació demanarà explicacions sobre la defunció d'Emma, un fet que ha qualificat de gravíssim.

En declaracions als mitjans aquest dissabte durant la manifestació convocada pel PP contra la llei del "només sí és sí', Mazón ha afirmat que el PP valencià "sol·licitarà per escrit explicacions per aquest gravíssim cas que ha consternat a tots". En qualsevol cas, ha subratllat: "Amb una xiqueta que ha perdut la vida, el que cal fer és ser prudent".

"Tots sabem com està la sanitat pública i, per tant, espere que no es tarde molt a donar explicacions", ha manifestat Mazón, que ha indicat que "per respecte a la xiqueta i a la seua família" no oferirà cap declaració més sobre aquest tema fins al cap d'uns dies.

També et pot interessar

stats