Puig sobre la xiqueta morta per peritonitis: "Alguna cosa no hem fet bé"

Remarca l’interés de la Generalitat per investigar les causes de la mort de la menor, de 12 anys, de Xèrica

Centre de salut de Viver, on va acudir la menor en dues ocasions queixant-se d'un fort dolor i no li van diagnosticar cap problema
Centre de salut de Viver, on va acudir la menor en dues ocasions queixant-se d'un fort dolor i no li van diagnosticar la peritonitis / À Punt NTC

"Quan una persona jove mor amb aquestes característiques, alguna cosa no hem fet bé", assegurava el president de la Generalitat, Ximo Puig, respecte a la mort per peritonitis d’una menor de 12 anys després d’acudir tres vegades a urgències.

El cap del Consell, que ha presentat amb el conseller de Sanitat Universal les obres de millora de l’Hospital General de Castelló de la Plana, ha traslladat "el màxim efecte i estima" a família de la menor i ha recordat que aquest cas està investigant-se.

De fet, el titular de Sanitat Universal, Miguel Mínguez, ha remarcat que "Sanitat vol investigar i saber exactament les causes" que estan darrere de la mort per peritonitis d’aquesta menor de Xèrica. Per aquesta raó, Sanitat Universal ja ha demanat diversos informes "de les diferents atencions en els diferents dies", que permetran analitzar en els pròxims dies el que ha passat.

Cal recordar que la menor va acudir en dues ocasions a les urgències del centre de salut de Viver (Alt Palància) i una a urgències de l'Hospital de Sagunt (Camp de Morvedre), acusada d'un fort dolor a l'abdomen, però en cap dels casos li van diagnosticar el problema que finalment li va provocar la mort. 

"Nosaltres volem que s'aclarisca exactament tot el que ha passat, i per això s'ha iniciat un expedient per a veure l'itinerari i les errades que s'hagen pogut produir i, d'altra banda, estem absolutament oberts al diàleg i a fer costat al màxim a la família, que té tot el dret del món a estar en aquests moments amb un grau important d'indignació", ha afirmat el president de la Generalitat.

"Hem de ser conscients que aquestes situacions passen, els professionals fan sempre el millor que poden, però tot el món pot tindre algun error. No dic que s'haja pogut produir —un error—, perquè això ho dirà la investigació, però és evident que quan una persona jove finalment mor amb aquestes característiques és perquè alguna cosa no hem fet bé", ha afegit.

També et pot interessar

stats