L'Agència Europea del Medicament dona a conéixer els resultats definitius sobre AstraZeneca

La utilització d’aquest fàrmac es va suspendre dilluns durant 15 dies després dels casos de trombosi.

Una imatge d'arxiu de la vacunació del personal sanitari
Una imatge d'arxiu de la vacunació del personal sanitari / À Punt NTC

Aquest dijous el Comité d'Avaluació de Risc de Farmacovigilància (PRAC), de l'Agència Europea del Medicament (EMA) dictaminarà si manté la seua recomanació positiva sobre la vacuna d’AstraZeneca després d’haver assegurat aquest dimarts que els beneficis són majors que els possibles riscos.

Una recomanació definitiva que es basarà en els resultats de les anàlisis que es duen a terme dels casos de trombosi en persones que han rebut aquesta vacuna. 

La utilització d’aquest fàrmac es va paralitzar a tot Espanya durant 15 dies aquest dilluns en un Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut urgent, a l’espera del dictamen definitiu de l’EMA.

A la Comunitat Valenciana, la Conselleria de Sanitat va paralitzar la vacunació del personal docent minuts després de l’anunci de Carolina Darias la mateixa vesprada que havia començat, i va deixar desenes de persones, que ja havien rebut la primera dosi, amb molts dubtes.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, va demanar dimarts a Darias que reconsiderara la suspensió de la vacunació amb el fàrmac d’AstraZeneca per mitjà d’una carta i dimecres, en una nova reunió del Consell Interterritorial va reclamar que la qüestió la tracten de manera conjunta totes les autonomies, i que s'informe de la situació els responsables de les comunitats.

Un dia després, ahir dimecres, la Conselleria de Sanitat va informar que ja s’han detectat els primers casos de trombosi al País Valencià: dos policies nacionals i un agent de la Guàrdia Civil de València, de 38, 41 i 50 anys, que han hagut de ser hospitalitzats per aquestes complicacions, després d'haver rebut la primera dosi de la vacuna de la companyia anglosueca.

Altres països com Itàlia, Alemanya i França també van decidir suspendre de manera preventiva l'aplicació d’aquesta vacuna. El govern italià va informar aquest dimecres que el primer ministre italià, Mario Draghi, i el president de França, Emmanuel Macron, havien acordat en una telefonada reprendre aquest dijous la vacunació amb AstraZeneca en cas que es mantinga la recomanació positiva de l’EMA. 

També et pot interessar

stats