Dues platges valencianes, entre les 25 millors segons 'National Geographic'

La cala de la Granadella, a Xàbia, i l’illa de Tabarca, a Alacant, formen part d’aquest llistat, on predominen les platges balears

Cala de la Granadella (Xàbia) i Platja de Tabarca (Ila de Tabarca)
Cala de la Granadella (Xàbia) i Platja de Tabarca (Ila de Tabarca) / Ajuntament de Xàbia / Ajuntament d'Alacant

La prestigiosa revista National Geographic ha seleccionat, d’entre els vora 8.000 quilòmetres de costa que té Espanya, les 25 millors platges del país, i ha inclòs dues valencianes.  

La cala de la Granadella de Xàbia (Marina Alta) i la platja de l’illa de Tabarca d’Alacant (Alacantí) han sigut les afortunades de formar part d’aquest selecte grup de platges paradisíaques.

Cala de la Granadella

De la Granadella afirmen que “és una de les més boniques d'Espanya i, sense dubte, una de les més belles d'Alacant i de la Comunitat Valenciana”. A més, recomanen fer-hi una passejada d'hora sentint la remor de les ones i el cruixir dels cudols sota els peus, perquè “produeix una grata sensació”.

Cala de la Granadella de Xàbia (Marina Alta)
Cala de la Granadella de Xàbia (Marina Alta) / Ajuntament de Xàbia

El setembre de 2016 es van cremar 700 quilòmetres d’aquesta platja, però això no és un obstacle perquè siga una de les més visitades del territori valencià. De fet, l’afluència en els mesos d’estiu és tal que l’Ajuntament s’està plantejant imposar una taxa per a aparcar als carrers d’accés de la platja i de la cala del Portitxol. Les autoritats no volen que el turisme massiu acabe afectant el model de vida de la població.

Cala de la Granadella de Xàbia (Marina Alta)
Cala de la Granadella de Xàbia (Marina Alta) / Ajuntament de Xàbia

Illa de Tabarca

Quant a l’illa de Tabarca, comenten que la seua platja “és com les que es veien en el passat al Mediterrani: més pedra que arena, però amb una mar impecable”. Això és perquè l’illa es va declarar reserva marina el 1986 i, a conseqüència, ara mateix té una praderia de posidònia oceànica en estat òptim de conservació, que ha afavorit la regeneració dels recursos pesquers de la zona i la recuperació de moltes espècies. 

Platja de l'illa de Tabarca a Alacant (Alacantí)
Platja de l'illa de Tabarca a Alacant (Alacantí) / Ajuntament d'Alacant

National Geographic recomana, després de fer-se un bany a les seues aigües cristal·lines, acabar la jornada amb un bon calder tabarquí. Però cal no oblidar que, a més d’una de les millors platges d’Espanya, Tabarca compta amb el certificat de paratge Starlight pels seus cels nets per a observar estreles. 

Vista aèria de l'illa de Tabarca a Alacant (Alacantí)
Vista aèria de l'illa de Tabarca a Alacant (Alacantí) / Ajuntament d'Alacant

Llistat encapçalat per Balears

Les Illes Balears són la comunitat autònoma que més platges té en aquest llistat –cala Macarella i cala Macarelleta (Menorca), caló d'Es Mort (Formentera), Caló d'Es moro, (Mallorca) i Cala Saladeta (Eivissa)– seguida per Galícia, Astúries, Andalusia i Canàries, que en tenen tres cadascuna. Cantàbria, Catalunya, el País Basc i la Comunitat Valenciana en tenen dos cadascuna i Múrcia en té només una. Pots consultar la llista completa en el web de la revista.

Cala Macarella a Ciutadella (Menorca)
Cala Macarella a Ciutadella (Menorca) / Ajuntament de Ciutadella

També et pot interessar

stats