Xàbia planteja fer pagar nou euros per aparcar el cotxe als carrers d’accés a les cales de la Granadella i del Portitxol

Aquest sistema de zona taronja estaria actiu de juny a setembre i permetria aparcar de les 9 a les 19 hores

Imatge d'arxiu de la cala del Portitxol, a Xàbia
Imatge d'arxiu de la cala del Portitxol, a Xàbia / Shutterstock

L'Ajuntament de Xàbia ha comunicat que sotmetrà a votació en el pròxim ple establir una taxa per aparcar durant els mesos d'estiu als carrers que donen accés a les cales del Portitxol i de la Granadella. 

La proposta planteja un pagament únic de nou euros per dia, que permetrà aparcar de 9 a 19 hores. El sistema de zona taronja estarà actiu durant la temporada estival, des de l’inici de juny fins al 30 de setembre, i posarà a disposició un total de 190 places d'aparcament: 130 a la Granadellla i 60 al Portitxol.

La taxa per estacionar només afectarà els cotxes, perquè les motos i les bicicletes continuaran tenint accés gratuït. A més, l'Ajuntament també prepara un sistema de transport públic a les cales amb autobusos, una opció alternativa al vehicle privat i que preveu una bonificació del 25% en el preu del tiquet per al veïnat del municipi.

Segons ha destacat l'Ajuntament, la implantació d'una taxa per aparcar en aquests espais naturals de gran valor ambiental i forta pressió turística els mesos d'estiu busca la sostenibilitat, reduint els fluxos de trànsit, potenciant el transport col·lectiu i millorant la seguretat. 

També et pot interessar

stats