La Diputació demana que els pressupostos de l'Estat incloguen soterrar les vies a Alfafar

La moció recorda que Alfafar, Sedaví i Benetússer reivindiquen el soterrament de la línia ferroviària fins a València, on es troba el pas a nivell "més perillós d'Espanya" amb 77 morts

Un jove creua en roig el pas a nivell d'Alfafar
Un jove creua en roig el pas a nivell d'Alfafar / À Punt NTC

La Diputació de València ha aprovat aquest dimarts per unanimitat instar el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible al fet que contemple en els pressupostos generals de l'Estat l'execució del soterrament de les vies a Alfafar, Benetússer i Sedaví (Horta Sud).

Així mateix, ha manifestat el seu suport als tres municipis afectats per la perillositat d'aquest pas a nivell, i a la Plataforma pel Soterrament de les Vies a Alfafar-Sedaví-Benetússer, que ha estat present en el ple amb una representació en la seua reivindicació, així com donar suport a les accions que plantegen.

La moció recorda que els municipis de l'Horta Sud afectats per la via del tren reivindiquen el soterrament de la línia ferroviària des d'Alfafar fins a València, on es troba el pas a nivell "més perillós d'Espanya" pel nombre de morts per atropellaments de trens: més de 77 morts, quatre d'ells l'últim any i tres d'ells, de joves.

La proposta d'acord ha sigut presentada pel Partit Popular i defesa per l'alcalde d'Alfafar i diputat provincial, Juan Ramón Adsuara, que ha recordat que el mes d'agost es va signar un protocol, entre Adif i els ajuntaments afectats, per a iniciar els estudis d'aquesta obra, "després de 40 anys de lluita" per aquesta reivindicació.

Un pas a nivell amb 240 trens i 1.500 vehicles al dia

Adsuara ha indicat que per aquest pas a nivell transcorren 240 trens al dia, entre ells alguns de mercaderies perilloses, que posen en risc la integritat de més de 4.000 persones, i 1.500 vehicles creuen aquest punt cada dia, per la qual cosa ha demanat una solució urgent al denominat "pas de la mort".

El diputat popular ha lamentat, així mateix, que es tracte la Comunitat Valenciana com a "ciutadans de segona", ja que s'estan executant obres de millora de vies ferroviàries en altres autonomies, i ha reclamat que "s'aparten les ideologies polítiques" i s'anteposen les vides humanes.

La moció contempla les esmenes de Vox instant a Adif que estudie la millora de la seguretat a través de la senyalització fins que es facen les obres i que la Diputació duga a terme una campanya de sensibilització i conscienciació.

Compromís i el PSPV (via esmena) han demanat que el projecte contemple tot el tram de Silla a València, independentment de l'actuació urgent en el pas a nivell d'Alfafar.

El PP ha considerat que aquesta actuació hauria de debatre's en la corporació provincial a través d'una altra moció, amb informes tècnics d'Adif sobre aquest tram.

També et pot interessar

stats