Mazón reclama una reunió “urgent” amb Puente perquè el ministeri execute el soterrament de les vies a Alfafar

Adverteix que la Generalitat, més enllà de les seues competències, ja ha modificat el projecte, per això insta al govern a reservar 130 milions dels pressupostos de l’Estat

Pas a nivell d'Alfafar, pel qual passen diàriament vora 160 trens i quasi 1.500 vehicles
Pas a nivell d'Alfafar, pel qual passen diàriament vora 160 trens i quasi 1.500 vehicles / Europa Press

Actualitzat el projecte de soterrament de les vies del tren al seu pas per Alfafar, el Consell reclama ara al govern central els vora 130 milions d’euros que s’estima que costarà, així com l’agilització del projecte. Per això, el president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat que demanarà una reunió “urgent” amb el ministre Óscar Puente, responsable de Transports, perquè s’incloga aquesta infraestructura en els pressupostos generals de l'Estat.

“Ja no hi ha excusa”, apuntava el cap del Consell després d’haver-se reunit amb la plataforma per al soterrament de les vies que representa el veïnat d’Alfafar, Benetússer i Sedaví. Mazón ha recordat que, malgrat no ser competència de la Generalitat, l’administració autonòmica ha actualitzat el projecte per a acabar amb aquest punt negre de la xarxa ferroviària valenciana.

“Hem complit amb la nostra obligació i, encara que no tenim competència per a fer-ho ni són recursos que ens corresponen a nosaltres, hem actualitzat, avançat, renovat i posat en marxa el projecte per al soterrament de les vies”, afirmava.

El projecte contempla la construcció d'una nova estació per a Benetússer-Alfafar, diferents passos sota la via i l'habilitació d'una passarel·la per als vianants la plataforma ferroviària, entre altres actuacions, com han detallat des de la Generalitat. Es calcula que es requeriran 130 milions d’euros per a minimitzar el risc que genera el pas de més de 160 trens diaris i 1.400 vehicles.

"Demanaré una reunió urgent amb el ministre Óscar Puente per a traslladar-li que ja no hi ha cap excusa per a no integrar en els pressupostos generals de l'Estat el projecte de soterrament d'Alfafar. És un punt negre que, sense anar més lluny, a les portes del passat Nadal ens va costar la quarta víctima mortal del 2023 i no pot continuar així", destacava el president.

Per a aconseguir aquest propòsit, Mazón ha demanat la "màxima col·laboració, la màxima implicació i la màxima pressió" dels diputats i els partits de tots els colors polítics en la Comunitat Valenciana.

"Ja no hi ha excusa, ja hi ha un projecte, ja l'ha assumit la Generalitat Valenciana i compta amb la coordinació i amb el suport de la plataforma, amb els afectats i, sobretot, amb la necessitat i amb la urgència que tenim per a solucionar aquesta qüestió", remarcava. 

També et pot interessar

stats