La Guàrdia Civil multa els vianants que travessen el pas a nivell d'Alfafar amb les barreres abaixades

Tres vianants han perdut la vida enguany al pas del tren pel municipi, que reclama el soterrament des de fa quaranta anys

La Guàrdia Civil multa una veïna després de creuar el pas a nivell d'Alfafar amb les barreres baixades / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha activat un control de vianants en el pas a nivell d'Alfafar (Horta Sud) imposant sancions a algunes persones que han travessat les vies amb les barreres abaixades. La mesura té lloc després de l'atropellament de tres persones al pas del tren pel municipi, dues en el mateix punt de l'operatiu. Als accidents, concentrats en deu mesos, els va seguir una gran mobilització veïnal per a reclamar el soterrament de la línia fèrria, que reivindiquen des de fa quaranta anys. Recentment, els alcaldes d'Alfafar i Sedaví —municpis separats per la via— es van desplaçar a Madrid per a traslladar la petició directament a Adif.

Aquest dijous, dos mesos després de les protestes veïnals, la Benemèrita ha activat el control dissuasori. En declaracions a Levante-EMV, l'alcalde Juan Ramón Adsuara ha assegurat que el control s'ha fet sense el coneixement del consistori i de la Policia Local. El mandatari municipal ha recordat que les barreres s'abaixen des de l'eixida del tren a València, un fet que genera esperes eternes i acaba afavorint les infraccions, sobretot en aquelles persones que han de travessar la via diverses vegades al dia. 

El juny de 2021 Adif va presentar una proposta per a suprimir el pas a nivell a curt termini, habilitant un pas inferior per a vianants i ciclistes. Els ajuntaments de Sedaví i Alfafar van condicionar el vistiplau al compromís d'un soterrament posterior. L'absència d'aquest manté el projecte paralitzat. 

També et pot interessar

stats