Una jove de 19 anys mor atropellada pel tren a Alfafar

És el tercer accident mortal a les vies del tren al seu pas pel municipi els últims deu mesos

 

Un agent de la investigació junt al cos de la jove, que ha quedat enmig de les vies després de l'atropellament
Un agent de la investigació al costat del cos de la jove, que ha quedat enmig de les vies després de l'atropellament / À Punt NTC

La tragèdia s’ha tornat a repetir en el pas a nivell d’Alfafar (Horta Sud), un municipi que travessen les vies del tren de Rodalies, però també alguns de llarg recorregut. Aquest dimecres ha mort atropellada una xica de 19 anys en aquest punt negre, que el veïnat i l’ajuntament han reclamat suprimir en nombroses ocasions.

Sembla que la distracció està darrere d’aquest accident, que ha tingut lloc vora les nou del matí, segons han confirmat a Alfafar fonts municipals. La xica, que feia els 20 anys prompte, era veïna de Sedaví. L'alcalde d'aquesta població ha confirmat que la seua família estava establida en aquesta població des de feia uns anys i era coneguda al municipi.

La xifra de víctimes que s’ha registrat en aquest punt d'Alfafar, molt transitat pels trens perquè és zona de pas obligada per a tots els trens de Rodalies de les línies C-1 i C-2 —les dues de proximitat que més combois programen al dia de la xarxa valenciana—, continua creixent. De fet, el mes de juny ja va morir un xic de 40 anys en aquest mateix pas a nivell i una tercera víctima de vora 30 anys també va morir a les vies, al pas per la població, tal com ha confirmat l’alcalde d’Alfafar, José Ramón Adsuara. 

El pas a nivell on han passat els fets està al nivell del carrer, no hi ha cap pas aeri ni subterrani per a creuar-lo, com sí que en tenen altres poblacions veïnes, com ara Massanassa (Horta Sud). Els vianants es veuen obligats a travessar un pas a l'altura de la vorera, sense cap classe de barrera quan s’aproxima el tren.

Els vianants, pròxims als trens que passen

Sols una tanca en zig-zag i uns semàfors adverteixen del pas imminent dels trens. De fet, quan els combois circulen a gran velocitat, de vegades s’aprecia un grup de gent esperant a passar a l’altra banda de les vies. Els vianants han d’esperar a pocs metres d’unes vies, en què, malgrat la reducció de velocitat dels combois, pot resultar mortal en cas de distracció.

Els semàfors regulen el pas dels vehicles, però el veïnat denuncia que les fallades d'aquests són constants: l'última, aquest dimarts, com van denunciar residents de la zona a À Punt, i s'aprecia en el vídeo.

A aquestes circumstàncies s’afig l’elevat trànsit que presenta aquest pas a nivell, per on discorren diàriament milers de vehicles d’Alfafar, però també de Benetússer, Sedaví i Llocnou de la Corona (Horta Sud), entre els quals està enclavada la via.

L’accident mortal d'aquest dimecres ha provocat la supressió de diversos trens de Rodalia amb origen o destinació Xàtiva (Costera) i Gandia (Safor) i ha causat retards en altres. Després, quan s’ha pogut reprendre la circulació, ho ha fet per una sola via, fet que ha allargat els retards.

També et pot interessar

stats