Nou atropellament mortal en el pas a nivell d’Alfafar

Es desconeixen les causes del sinistre, en què va morir un home de 60 anys veí de la localitat

Pas a nivell d'Alfafar on ha mort la jove aquest dimarts, en ser atropellada per un tren
Unes flors recorden les víctimes que s'ha cobrat el pas a nivell d'Alfafar, a les quals s'afig l'home que va morir aquest dijous a la nit / À Punt NTC

La tragèdia es torna a repetir en el pas a nivell d’Alfafar. Aquest punt negre de la xarxa ferroviària es va cobrar dijous a la nit la vida d’un home de 60 anys i veí de la localitat. La seua mort allarga la tràgica llista de víctimes que acumula aquest pas a nivell en les últimes quatre dècades. Durant aquest temps, almenys 76 persones han mort sobre aquestes vies, l’última –fins a aquest dijous— una jove de 19 anys, que va morir l’abril passat. Al juliol, un altre home va resultar ferit greu en el mateix punt.

L’accident va passar cap a les deu i mitja de la nit. Encara es desconeixen les causes del sinistre, que va obligar a detindre un comboi de la línia de Gandia fins que es va alçar el cos de la víctima. Des del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, el CICU, no han aportat dades, donat que el cas no va entrar com a accident, segons s’han limitat a dir des d’aquest organisme.

El veïnat d’Alfafar, Benetússer i Sedaví, els tres municipis pròxims a aquest pas a nivell reivindica des de fa dècades la supressió d’aquest punt negre. Una reivindicació que, finalment sembla haver atés Adif, encara que queda temps perquè ho acaben. L’administrador d’infraestructures ferroviàries va instal·lar el mes passat mesuradors per a comptabilitzar el trànsit ferroviari que creua aquest punt.

La iniciativa d’Adif és sols un pas preliminar per a la supressió d’aquest punt negre, que està enclavat al nucli urbà d’Alfafar i suporta diàriament més de 250 combois ferroviaris, perquè per ací passen tots els trens de rodalia provinents de Gandia i de Xàtiva, així com els regionals que venen de les comarques del sud i, fins i tot, alguns de llarg recorregut procedents de Madrid. A aquest trànsit s’afigen els prop de 1.400 vehicles que el creuen cada dia. 

També et pot interessar

stats