Villena i Elda també reclamen l'eliminació dels passos a nivell

Els dos municipis concentren punts negres i perillosos

Villena i Elda demanen eliminar els passos a nivell / À Punt NTC

Dimecres va morir una jove de 19 anys en un pas a nivell d’Alfafar, la tercera mort en tres mesos a les vies del tren d’aquest municipi de l’Horta Sud. Aquesta població i la veïna Sedaví s’han concentrat aquest dijous de vesprada per a reclamar l’eliminació d’aquest pas a nivell per on que passen diàriament 4.000 persones i que s’ha cobrat moltes vides les últimes quatre dècades.

Però Alfafar i Villena no són els únics municipis del País Valencià que tenen passos a nivell conflictius. A Villena (Alt Vinalopó), les vies del tren separen la població dels polígons industrials i generen un caos de trànsit com si fora una gran ciutat. En total, hi ha cinc un passos a nivell que s'han de llevar abans que estiga acabat el corredor mediterrani, segons explica el regidor d’Urbanisme, Javier Martínez. 

A Novelda (Vinalopó Mitjà) també tenen un punt negre al barri de l'Estació, molt pròxim a les cases, on fa dos anys es va produir un tràgic accident en què van morir quatre joves que viatjaven en un cotxe que es va saltar la tanca. Ara l’administració vol llevar el pas a nivell per a alçar un pas elevat per als vianants, però José Juan Pastor, veí de la ciutat, defén que la població no vol perdre la capacitat de travessar les vies en cotxe com fan ara perquè això els deixaria aïllats.

També et pot interessar

stats