Veïns d'Alfafar, Benetússer i Sedaví avisen que suprimir el pas a nivell no és "el principal objectiu"

La supressió d'aquest punt s'inclou en els objectius del col·lectiu "sempre que vaja acompanyada" del soterrament de les vies del tren al pas per aquestes tres poblacions

Dos persones creuen el passe a nivell d'Alfafar
Dos persones creuen el pas a nivell d'Alfafar / Rober Solsona (Europa Press)

La Plataforma pel Soterrament de les vies a Alfafar-Sedaví-Benetússer ha avisat a la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que la supressió del pas a nivell d'Alfafar (Horta Sud) "no ha sigut ni és ni l'únic ni el principal objectiu".

En aquest sentit, ha matisat a Bernabé, que va defensar que la "prioritat" del Ministeri és eliminar el pas a nivell, ja que és "una qüestió de seguretat".

Els veïns indiquen que la supressió d'aquest punt s'inclou en els objectius del col·lectiu "sempre que vaja acompanyada" del soterrament de les vies del tren al pas per aquestes tres poblacions.

A més, la plataforma ha incidit que són "703 denúncies presentades pels ciutadans a l'Ajuntament d'Alfafar per problemes de salut mental derivats del pas dels trens a pocs metres de casa".

En el pas a nivell d'Alfafar han mort ja 70 persones; l'última d'elles, el 21 de desembre.

Per això, des de la plataforma han instat Pilar Bernabé, així com a tots els grups polítics, el Ministeri de Transports i el govern d'Espanya a "solucionar el problema" del pas a nivell d'Alfafar.

Finalment, ha ressenyat que els murs que voregen les vies del tren "atenuen el so, però no l'eliminen". "Un túnel o un pas ciclopeatonal elimina una part del perill, però en genera uns altres, i un pas elevat suposa inaccessibilitat", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats