Llum verda a l’informe per a soterrar les vies del pas a nivell d’Alfafar-Sedaví-Benetússer

Una inversió de 130 milions d'un projecte que la Conselleria d'Infraestructures ja ha traslladat al Ministeri de Transport i Mobilitat

Pas a nivell a l'estació d'Alfafar-Benetússer / À Punt NTC

El projecte per soterrar les vies d'Alfafar, Sedaví i Benetússer ja està en mans del Ministeri de Transport i Mobilitat. Després d'una reunió amb els alcaldes dels municipis afectats i la Plataforma pel Soterrament, la Conselleria d’Infraestructures ha donat llum verda a l'informe que impulsaria la mesura.

“Aquest informe l’hem traslladat a la plataforma d’afectats i als tres municipis i ens han donat el vistiplau. Es tracta d’una inversió de 130 milions d'euros, una quantia totalment assumible per part del Ministeri de Transport per a una obra que tindrà 2,8 km de via que soterraran”, afirma Salomé Pradas, consellera d’Infraestructures.

El projecte és una actualització tècnica i de preus del que ja hi havia l'any 2002. “Espere que els diputats valencians al Congrés del Partit Socialista i de Compromís donen suport a aquesta esmena als Pressupostos Generals i s'introduïsquen aquests 130 milions per a posar fi a aquest pas, el pas de la mort”, reclama Juan Ramón Adsuara, alcalde d’Alfafar.

No obstant això, l'ajuntament socialista de Sedaví ha explicat que el projecte ha sigut precipitat i encara ha d'estudiar l'informe amb els tècnics municipals. Assegura que presentaran al·legacions perquè gran part del terme de Sedaví es quedaria sense soterrar.

Unes vies que s’han emportat la vida de 77 persones, per l’encreuament de trens, des que es va construir el pas a nivell per a vianants. Aquest tram el travessen moltes persones i vehicles cada dia per a passar d’una part de la localitat a l’altra i també quan baixen del tren per a eixir de l’estació. Una localitat que fa més de 40 anys que lluita perquè aquest tram deixe de ser un punt negre.

Per a la plataforma d’afectats és una bona notícia i esperada, i afirmen estar conformes i satisfets amb la longitud de quilòmetres. “No podem demanar més. Ací tenim un problema de salut, manca de mobilitat i contaminació acústica que és brutal”, explica Encarna Alcaide, integrant de la plataforma per al soterrament de les vies. José Castillo, vocal de la Plataforma pel Soterrament, explica que “ací hi ha xiquets en el col·legi que no poden estudiar, gent major que s’està medicant i que necessita taps i ansiolítics per a dormir”.

També et pot interessar

stats