Desenes de centres educatius es concentren contra les polítiques d’Educació

Protesten pel “caos” en les adjudicacions, la modificació d’horaris en l’ESO, la pretensió de reduir el valencià i les acusacions de Rovira contra el professorat

Concentració del profressorat de l'IES Bellaguarda d'Altea (Marina Alta)
Concentració del profressorat de l'IES Bellaguarda d'Altea (Marina Baixa) / Gadea Reis

Desenes de centres educatius de tota la Comunitat Valenciana s’han concentrat aquest dimecres en protesta per les polítiques de la conselleria d’Educació convocats pels sindicats STEPV, CCOO i UGT. Les protestes responen al “caos” en les adjudicacions, la modificació dels horaris l’ESO, les acusacions del conseller contra el professorat i la pretensió de reduir el valencià en l’ensenyament, segons han informat els sindicats.

Així mateix, l’STEPV, sindicat majoritari en el sector, ha sol·licitat una reunió urgent amb el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy. L'objectiu, tractar la situació d’indefensió jurídica que s’ha plantejat arran de la inadmissió per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del recurs contra la resolució de 28 d’agost per la qual es modifiquen els horaris en l'ESO. Segons el sindicat, la major part dels instituts que han enquestat han manifestat que el professorat ha vist modificat el seu horari lectiu per l’aplicació d’aquesta resolució, al seu juí, “no legal”, cosa que han traslladat a MacEvoy. 

D’altra banda, el sector de l’ensenyament d’UGT Serveis Públics PV ha valorat la mobilització del professorat per la protesta i han considerat que ha sigut un “toc d’atenció a la conselleria, que hauria de prendre nota del malestar”. Reclamen, diuen, un procés d’adjudicacions “transparent, àgil i exempt dels errors que han posat en escac l’inici del curs escolar amb la pitjor crisi que s’ha viscut a la Comunitat Valenciana”.  A més, el sindicat ha reiterat el malestar generat per l’augment de les hores lectives en l’ESO a punt d’arrancar el curs i ha demanat al conseller que rectifique els seus pronunciaments en matèria lingüística i mantinga el model del plurilingüisme que garanteix a tot l’alumnat la competència lingüística en les dues llengües oficials. 

Per la seua part, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha informat que ha presentat en Educació un llistat d’incidències i ha reclamat una solució urgent a les errades en les adjudicacions docents, a més de considerar inassumible que deu dies després de l’inici de curs encara hi haja aules sense docents. 

El sindicat ha traslladat problemes com ara places que no estan cobertes, errades en l’orde de baremació que afecten tant personal interí com en procés d’estabilització, professorat tècnic i de secundària mal ordenat en borses o interins que han desaparegut de les borses i no poden accedir a les adjudicacions. 

El sindicat també suma a aquestes qüestions la carència de personal d’alfabetització, que repercuteix principalment en centres de secundària en els que cursa estudis alumnat procedent d’Ucraïna. La falta de plantilla en aquest cas arriba a afectar més del 8% de centres que es troben en aquesta situació.

El president de CSIF Educació Comunitat Valenciana, José Seco, ha subratllat que “totes les errades han de ser esmenades immediatament”. Així mateix, ha informat que l’administració els ha informat que s’atendran totes les incidències per orde de registre per la plataforma docent Ovidoc.

També et pot interessar

stats