Educació canvia els horaris de l'ESO: una hora més de matemàtiques i una altra d'anglés

El sindicat de docents STEPV considera “impresentable” la resolució i CCOO ha convocat per a aquest divendres una concentració

Els sindicats majoritaris de l'ensenyament critiquen els canvis de la conselleria d'Educació

La Conselleria d'Educació ha publicat una resolució que augmenta en dues hores lectives setmanals l'horari de primer, segon i tercer d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). El partit socialista ha criticat el Consell per aquesta resolució a un dia que s'incorporen els professors a classe.

Això obliga els equips directius dels centres a refer tots els horaris. L'augment afecta les assignatures de matemàtiques, anglés o les mesures de reforç.

L'equip de la Conselleria d'Educació ha rectificat la decisió de l'anterior executiu autonòmic, el govern del Botànic que va reduir dues hores lectives l'horari dels alumnes de primer, segon i tercer de l'ESO en aplicació d'una sentència que anul·lava l'obligatorietat d'impartir els anomenats àmbits en primer, així com dels projectes interdisciplinaris en els tres primers cursos.

La mesura implica en el primer curs de l'ESO cursar preferentment una hora lectiva addicional de Llengua Estrangera i una hora lectiva addicional de Matemàtiques, sempre que el centre dispose de plantilla suficient per a això.

En el cas de segon i tercer d'ESO, les dues hores lectives addicionals es dedicaran també a incrementar la dotació del pla d'actuació per a la millora (PAM).

L'anunci publicat recull, com ha ressaltat el secretari autonòmic d'Educació, Daniel McEvoy, que la reducció d'hores plantejada per l'anterior Consell incidia "de manera negativa en el dret a l'educació bàsica de l'alumnat menor d'edat, sense oferir cap alternativa".

Amb les noves instruccions, Educació busca "vetlar pel superior interés de l'alumnat menor d'edat" i sosté que "els centres docents hauran de garantir l'atenció directa de l'alumnat durant el nombre total d'hores lectives establit per a cadascun dels tres primers cursos de l'ESO".

D'aquesta manera, "tot l'alumnat de primer d'ESO haurà de disposar de 30 hores lectives; l'alumnat de segon d'ESO, de 32 hores lectives; i l'alumnat de tercer i quart d'ESO, de 33 hores lectives, tal com establia el decret abans de les tres sentències dictades contra aquest i sense menyscapte de l'autonomia pedagògica i organitzativa dels centres", ha agregat la conselleria.

STEPV estudia recórrer contra el canvi i CCOO convoca una concentració

El sindicat de docents STEPV considera “impresentable” la resolució que modifica els horaris i estudia recórrer en contra per no haver-se negociat en la taula sectorial. Ha criticat que el nou Consell haja publicat la resolució que canvia els horaris just el dia abans que comence el curs escolar i s'incorpore el professorat als centres educatius, i alerta que tots els instituts hauran de refer els seus horaris per aquesta mesura.

El sindicat majoritari ha convidat els centres educatius “a manifestar la seua protesta davant d'aquesta imposició normativa”, i assegura que “no s'explica” com la Conselleria, després d'una adjudicació de places “desastrosa” i de les “nefastes i indignants declaracions” del conseller d'Educació contra el valencià, s'atreveix a publicar aquesta mesura.

Al mateix temps, CCOO ha convocat per a aquest divendres una concentració pel “maltractament al professorat”. La concentració s'ha convocat a les 12:30 hores davant de les portes de Conselleria d'Educació i a les portes dels centres educatius en l'horari que els claustres estimen oportú.

També et pot interessar

stats