L'advocat d'una de les famílies de les xiquetes mortes a l'unfable de Mislata diu que hi ha contradiccions en els testimonis

Els ancoratges i l’informe de seguretat, emés suposadament sense supervisió presencial, seran clau per a determinar les responsabilitats del cas

Els propietaris del castell unflable arriben al jutjat de Mislata aquest dijous
Els propietaris del castell inflable arriben al jutjat de Mislata aquest dijous / À Punt NTC

L'advocat d'una de les famílies de les dues xiquetes que van morir a gener en envolar-se un castell unfable de la fira de Mislata, Jorge Carbó, ha explicat aquest dijous que hi ha "certes contradiccions" entre els testimonis dels investigats. "De moment, continuarà la investigació a veure si s'aclareixen els dubtes que hi ha encara", ha afegit. Carbó, que representa la família de Vera, s'ha mostrat satisfet d'unes declaracions exhaustives.

Carbó ha detallat que els amos del castell unfable de Mislata, sogre i gendre, han respost davant el jutge que investiga el cas a totes les preguntes, mentre que l'enginyer només ha respost a les preguntes del seu advocat. 

Per la seua banda, un dels advocats dels investigats ha evitat fer declaracions a l'eixida del jutjat sobre el contingut. Ha aprofitat, això sí, per a donar el condol a les famílies de les víctimes i ha mostrat la intenció de col·laborar.

Els advocats de les famílies de les dues xiquetes que van morir a gener en envolar-se un castell inflable de la fira de Mislata busquen respostes. Aquest dijous han declarat davant el jutge els propietaris de l’atracció i l’enginyer que havia de supervisar la seguretat de l'unflable, investigats per un presumpte delicte d’homicidi imprudent i lesions per l’accident en què van perdre la via dues menors, de quatre i huit anys, i va deixar set xiquets més ferits.

Els propietaris de l'atracció, sogre i gendre, han arribat als jutjats de Mislata aquest dijous envoltats d'una gran expectació mediàtica. Ja dins de la sala, han hagut de respondre a les preguntes dels advocats de l'acusació.

“Per què no estava ancorat suficientment l’inflable? Per què no estava en un altre lloc? L’autorització es va donar a distància o presencial? Qui estava encarregat de l’inflable?”, eren algunes de les qüestions que plantejava, davant els mitjans de comunicació, Jorge Carbó, advocat de la família de la menor de quatre anys que va morir un parell de dies després de l’accident que la va deixar ferida greu.

En la mateixa línia es pronunciava el lletrat de la família de Cayetana, la menor de huit anys que també va morir poc després de l’accident.

“El tema dels ancoratges serà molt important, però presumptament s’està faltant a la veritat pel que fa a la persona que s’estava responsabilitzant de l’atracció en aquell moment”, advertia en referència als propietaris del castell que es va convertir en una trampa mortal aquella vesprada de les festes de Nadal.

Pel que fa a l’enginyer que va emetre l’informe que acreditava que l’atracció complia les mesures de seguretat, l’advocat de la família d’aquesta menor també apunta que caldrà aclarir si va acudir prensencialment a Mislata per a comprovar si, efectivament, complia les mesures de seguretat, “perquè segons la localització del seu mòbil, no hi era”.

Aquest enginyer ha acudit acompanyat del seu advocat. Un dels punts clau de la seua declaració serà explicar, justament, aspecte, perquè la investigació policial el va situar a Elx.

Eduardo Mira, enginyer especialista en aquestes inspeccions a qui ha consultat À Punt, recorda que els inflables s’han de revisar una vegada a l’any: “Es comproven tots els punts de seguretat que necessiten per a ser segurs: ancoratges, lona, xarxes, pressió... I després ja es revisa el muntatge en si”, aclareix.

També et pot interessar

stats