Darias es reuneix amb les autonomies després de la suspensió d’AstraZeneca

La consellera Barceló demana que la qüestió es tracte en el Consell Interterritorial.

Última reunió del Consell Interterritorial
Última reunió del Consell Interterritorial / À Punt NTC
17 de març 2021 - 06:30

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, presideix aquest dimecres el Consell Interterritorial de Salut després de la suspensió durant 15 dies de la vacunació amb AstraZeneca i a l’espera de conéixer la decisió de l’Agència Europea del Medicament en aquest respecte.

La paralització, que a la Comunitat Valenciana va coincidir amb l’inici de la vacunació al personal docent i als treballadors del centres educatius, ha trasbalsat el calendari d’inoculació previst, que serà un dels punts que analitzaran.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha demanat aquest dimarts al Ministeri que reconsidere la suspensió de la vacunació, després que l’Agència Europea del Medicament ha assegurat en roda de premsa que els casos reportats de tromboembolismes “són una coincidència o un efecte secundari estrany”.

Barceló reclama que la qüestió la tracten de manera conjunta totes les autonomies, i que s'informe de la situació als responsables de les comunitats, així com que es compartisquen els informes o estudis dels quals dispose el Ministeri de Sanitat respecte a aquesta qüestió.

L’EMA remarca que continua “fermament convençuda” que els seus beneficis contra la Covid-19 superen els riscos. Amb tot, no serà fins dijous que l’Agència Europea anunciarà les seues conclusions oficials.

També et pot interessar

stats