El Cor de la Generalitat demana posar fi al "frau de llei" dels contractes temporals
El comité d'empresa del Cor ha demanat a la Generalitat regularitzar els contractes, ja que després de 30 anys d'existència continuen sent temporals
El Cor de la Generalitat ha demanat la regularització dels contractes dels seus treballadors. La formació ha requerit que es pose fi a la "inseguretat laboral" que afecta tota la plantilla i que, segons el comité d'empresa, suposa un frau de llei per abús de contractació temporal d'acord la normativa espanyola i contravenint fins i tot normes de la Unió Europea, com la Directiva 1999/70.
El comité ha criticat la gestió dels actuals responsables del govern per haver eliminat el ballet, per no haver escomés la renovació del cor i per no haver pres mesures per a mitigar la temporalitat. En especial, els sindicats lamenten que els gestors "facen gala" dels resultats artístics del conjunt vocal i al mateix temps "maltracten" els cantants per considerar-los treballadors temporals.
Segons el Cor, els cantants no són responsables d'aquest "despropòsit administratiu", del qual responsabilitzen als dirigents de Cultura de les darreres tres dècades.
Els treballadors i treballadores també han volgut ressaltar que el desig del Cor és cantar i que no volen "perdre energia" a debatre reglaments administratius l'aplicació "pura i dura" dels quals resulta "impossible en l'àmbit de la música i de la cultura".
El Cor de la Generalitat va nàixer el 1987 i des de llavors ha actuat arreu del món interpretant les grans obres del repertori simfònic coral, sempre prestant una especial atenció als compositors valencians.