El Cor de la Generalitat comença una gira de sis concerts de música valenciana

El cicle s'anomena ‘Música valenciana amb el Cor’ i farà parada a Llíria, Puçol, Alcoi, Monòver, Altea i Xàbia

El Cor de la Generalitat comença una gira de sis concerts de música valenciana
El Cor de la Generalitat comença una gira de sis concerts de música valenciana

El Cor de la Generalitat Valenciana inicia hui divendres una gira pel territori. Farà sis concerts amb ‘Música valenciana amb el Cor’, un programa a cappella que recorre la nostra història musical entre els segles XVI i XXI, amb obres dels cançoners de Gandia, del duc de Calàbria, de Ginés Pérez, de Matías Navarro, de Matilde Salvador i de M. Teresa Oller, entre altres.

El Cor de la Generalitat Valenciana estarà dirigit en aquesta gira per Jordi Blanch, i és un cor mixt format per una plantilla de 31 cantants. El Cor de la Generalitat depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El director titular del Cor de la Generalitat és Francesc Perales; Jordi Blanch és el director assistant; i Francesc Hervás, el pianista acompanyant.

El primer concert de la gira serà el 27 de setembre, a les 19.30 h, a l’església de la Sang de Llíria. El 29 de setembre, a les 19.30 h, tindrà lloc el segon concert a l’església dels Sants Joans de Puçol, i el 2 d’octubre, a les 20.00 h, al Teatre Calderón d’Alcoi.

El 4 d’octubre, el Cor de la Generalitat continuarà la gira, a les 19.30 h, amb un concert al Teatre Principal de Monòver. El 6 d’octubre, a les 19.00 h, serà el torn de l’església de Nostra Senyora del Consol, a Altea. I per últim, el concert que clourà la gira serà el 7 d’octubre, a les 20.30 h, a l’església de Sant Bertomeu de Xàbia.

Cor de la Generalitat Valenciana

Va ser creat el 1987 amb el nom de Cor de València. És el cor titular del Palau de les Arts, però a més desenvolupa una activitat constant als auditoris principals de la Comunitat Valenciana. Ha interpretat les grans obres del repertori simfònic coral i els principals títols de gènere líric, i amb aproximacions al repertori a cappella, amb una atenció especial als compositors valencians.

El Cor de la Generalitat Valenciana està present en les temporades i festivals espanyols més importants, i ha cantat a Guanajuato (Mèxic), l’Havana, Nova York, París, Lisboa, Roma, Amsterdam i Hamburg. Juntament amb Carles Santos, va participar en les cerimònies olímpiques de Barcelona 92. Ha gravat discos per a Sony, Decca i Deutsche Grammophon, juntament amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i amb solistes com Plácido Domingo, Juan Diego Flórez o Andrea Bocelli. També ha publicat monogràfics sobre Mompou, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo, Luis de Pablo, Matilde Salvador i Alfredo Aracil, i altres treballs de música antiga amb el grup Capella de Ministrers.

També et pot interessar

stats